ERZİNCAN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Davutoğlu'nun koordinasyonunda Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri arasında yer alan kadınların talebiyle Kur'an kursu açıldı.

 

Üzümlü İlçe Müftülüğü, din hizmetleri konusunda Ahıskalı ailelerle yapılan görüşmeler sonucunda, kadınların talebi üzerine özel Kur'an kursu ve din eğitimleri düzenlemeye başladı.

 

Beşiktaşlar Kur'an Kursu'nda din görevlileri tarafından hafta içi her gün 3 saat olarak düzenlenen kursa, ilk etapta 30 Ahıskalı kadın katıldı. Açılan kursta kadınlara Arapça harflerle Kur'an-ı Kerim okuma dersinin yanı sıra din konularda eğitimler veriliyor.....
.............Ajans Ahıska.....

 

Üzümlü Müftüsü Adem Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahıskalı ailelerle yaptıkları görüşmelerde pek çok kadının Kur'an okuma ve din kültürü eğitimi talep ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

 

"Müftülük olarak Ahıskalı bayan kardeşlerimize, irşat hizmetleri kapsamında hafta içi her gün öğleden sonra Kur'an eğitimi ve dini bilgiler dersleri başlattık. Şu anda Elif Ba cüzünden eğitimlere başladık. İnşallah kısa sürede Kur'an-ı Kerim'e geçmek üzereler. Bu kardeşlerimizde amaçladığımız çeşitli etkinliklerle beraber inşallah hep beraber bir hatim indirip, inşallah duasını burada hep beraber yapacağız. Şu anda kurslarımız 30 kişi ile başladı. Malum yeni geldikleri için bir takım sıkıntıları var. Evlerini dolaşıp eşleri ile görüşüyoruz. Hepsi inşallah kısa sürede gelecekler. İnanıyorum ki, bu kursumuz onlara yetmeyecek. Başka kurslar da açmak zorunda kalacağız."

 

Kursa katılan Ahıskalı kadınlardan 54 yaşındaki Nazlı Süleyman, vatan topraklarında Kur'an öğrenmenin hazzını yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:

 

"Allah'a şükür olsun biz vatanıma kavuştuk ve şimdi dini eğitimler alıyoruz. Hocalarımız sağ olsun çok güzel eğitim veriyorlar. Elif ba cüzünü baştan başa öğreniyoruz. Bizi buraya getirenlerden Allah razı olsun. Biz Türkiye'ye gelip bunları yaşayacağımızı hiçbir zaman hayal bile edememiştik. Fakat vatana gelmeyi, bize de sahip çıkanların olmasını arzu ediyorduk."

 

Medine Mirza da kendilerine sağlanan imkanlardan çok memnun olduklarını ifade ederek, "Bunlar çok güzel şeyler. Rabbime hamdolsun ki, bizlere böyle güzel kapılar açtı, vatan sahibi etti. Senelerce gurbet ellerde oradan oraya çok zorluklar çektik. Allah, Cumhurbaşkanımızdan da Başbakanımızdan da tüm sebep olanlardan da razı olsun. Hocalarımız çok güzel öğretiyor. İnşallah bizlerin de arzusu onlar gibi olup, onlar gibi okumak" dedi.
Ajans Ahıska