Şile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile kısa AHGEB olan Ahıskalı Gönüllü Eğitimciler Birliği iş birliği ile, ülkemizin çeşitli üniversitelerinde öğrenim gören 30 kişilik grup Şile’de kampa girdi.

28 Temmuz 2023 Cuma günü ilçemize gelen öğrenciler ve Dernek Yöneticileri, Gençlik Ve Spor İlçe Müdürü Bedrettin Naim ARSLAN ile birlikte Kaymakam Mehmet Nebi KAYA ‘yı ziyaret ettiler.

Kaya : “ Kan Bağımız Olduğu Kadar Gönül Bağımız da Var.”

Ziyaret esnasında Kaymakam Mehmet Nebi Kaya öğrencilerle sohbet etti. Otuz kişilik ziyaretçi grubu ile karşılaştığında şaşkınlığını gizleyemeyen Kaya : “ Öncelikle sizleri ilçemizde görmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Bende bir Ahıska Türkü’yüm. Muhacirim. Yani sizlerle var olan gönül bağının yanında kan bağımızda var. Kamp yeri olarak ilçemizi seçtiğiniz için teşekkür ederim. İlçe olarak güzel bir üç gün geçirmeniz için gerekli hazırlıklar yapıldı. Bu bağlamda emeği geçen tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim. Hoş geldiniz.” dedi.

Arslan : “Misafir Değil Ev Sahibi Olduklarını Hissettireceğiz.”

Konu ile ilgili olarak Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Bedrettin Naim Arslan’ da gazetemize açıklamalarda bulundu.

Türk Dünyasına olan yakın ilgi ve alakası ile de dikkat çeken Arslan :” Bu gün 30 kardeşimizi, arkadaşımızı ilçemizde ağırlama onurunu yaşıyorum. Bu gibi organizasyonlar tek olarak altından kalkılacak organizasyonlar değil. Tüm Şile Yönetimi ile tek vücut olarak yapılacak organizasyonlar. Bu konuda çok şanslıyım. Kardeşlerimiz den böyle bir teklif geldiğinde direk olumlu cevap verdim. Biliyorum ki arkamızda destek olacak Kamu idaresi var, Belediyemiz var, misafirperver Şile halkı var. Bu öğrenciler yarın ülkelerinde siz kardeşlerinden güzel hatıraları paylaşacaklar. Kimi vekil, kimi kamu personeli, kimi sivil inisiyatif olarak.  Hem demiyor muyuz iki devlet tek millet diye… Türkiye Yüzyılında Şile olarak güzel bir hatıra zincirinin oluşmasına neden olduk. Mutluyum, gururluyum. Ve gönülden bu gençlerimize diyorum ki; Gençler ilçemize hoş geldiniz, safalar getirdiniz. “ dedi.

Tamamı üniversite öğrencisi olan Türki öğrenciler sosyal ve kültür gezileri yanı sıra, Şile ye has spor aktivitelerine katılacak, özellikle akraba ziyaretleri çerçevesinde köy ziyaretlerinde bulunacaklar.

İlçe genelinde yapılacak etkinlikler sonrası öğrenciler 31 Temmuz 2023 Pazartesi günü ilçemizden ayrılacaklar.

   

 

 

 

https://www.bolgeninsesi.com/ahiska-turku-ogrenciler-silede/