Ahıska Türkü Miakhpul Mirsaliieva, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü birincilikle bitirerek başarıya imza attı.

Mirsaliieva'nın, önümüzdeki süreçte "Türkiye Mezunu & Türkiye Dostu" olarak uluslararası ilişkilere değerli katkılarda bulunması bekleniyor.

Eğitim hayatı boyunca gösterdiği başarı ile dikkat çeken Mirsaliieva, uluslararası ilişkiler alanında aldığı birincilikle adını duyurdu. Erciyes Üniversitesi'nin gurur kaynağı olan bu başarı, Türkiye'nin eğitim kalitesini ve genç yeteneklerini bir kez daha göstermiş oldu.

Ahıska Türkü Miakhpul Mirsaliieva, Kayseri'de eğitim gördüğü sırada ailesinin bulunduğu Rusya ile savaş halindeki Ukrayna'da yaşanan gelişmeleri de korkuyla takip etti. 

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Erciyes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünü birincilikle bitiren Miakhpul Mirsaliieva’ı övgü dolu sözler söyleyerek,

“Miakhpul Mirsaliieva, Erciyes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü 1. olarak bitirdi. İnşallah bir “Türkiye Mezunu & Türkiye Dostu” olarak ilişkilerimize önemli katkılar sunacak. Belki de Ukrayna'nın gelecekteki Ankara Büyükelçisi olacak” ifadelerini kullandı.

 

https://www.kayserianadoluhaber.com.tr/erciyes-universitesi-ni-birincilikle-bitirdi/100139/

Makbule Mirsaliieva adlı kullanıcının profil fotoğrafı