Ahıska Türklerinin sürgün hikayesinin anlatıldığı yeni bir belgesel hazırlandı

 

Turnagöl prodüksiyon yönetmeni Cihan Turnagöl Ajans Ahıskaya şu açıklamaları yaptı:

Ahıska Türklerinin sürgün hikayesinin anlatıldığı güzel bir belgesel projesini çektim. 

 

 

Turnagöl Prodüksiyon olarak 26 yıldan bu yana önemli projeleri hayata geçeriyoruz. Yakın zamanda Ahıska Türklerinin sürgün hikayesinin anlatıldığı güzel bir belgesel projesini hayata geçirdik.

Yönetmenliğini Cihan Turnagöl, Danışmanlığını Gevher Aktaş Demirkaya üstlendi. 

Köstekli Saat adlı belgesel Stalinin 1944 yılında vatanlarından kopardığı Ahıskalıların bilinmeze doğru çıktıları yolculuğu anlatıyor. Kendi elleri ile döşedikleri demiryollarında bir daha hiç dönmemek üzere, hayvan vagonlarında çıktıkları duygu yüklü sürgün hikayesini İzleyeceğiz. Aslında bu bir sürgün değil soykırım.

 

KÖSTEKLİ Saat belgeselimiz için Tc. Kültür Bakanlığının belgesel çekim desteğini aldık. Ardahan, Kars, Ahıska bölgesinde çekimleri yapılan projemize birbirinden değerli konuklar katıldı. Bizzat Sürgünü yaşayan, bizi o günlere götüren canlı tanıklar ve Ardahan Üniversitesinin değerli profösörleri belgeselimize  konuk oldular.

KÖSTEKLİ Saat bir çok festivale gidecek. Datüb başta olmak üzere bölge milletvekillerimizinde desteği ile çok yakında aynı hikayenin Sürgün Adlı filmini de çekeceğiz.

 

Bu çalışma için kendilerine teşekkür eder yeni çalışmalarında başarılar dileriz..