Ukrayna'dan 99 Ahıska Türkü aile daha, Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleşecek- Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Sekreteri Uçar:- "Şu anda hükümetimiz sayesinde cumhuriyet tarihinin en kapsamlı en programlı göçü gerçekleşiyor"

ERZİNCAN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Binali Yıldırım'ın koordinasyonunda Ukrayna'dan Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilecek Ahıska Türkü 99 ailenin kente geleceği bildirildi.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Sekreteri Fuat Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ukrayna'da yaşayan Ahıska Türklerinin Erzincan'a getirilerek kentin Üzümlü ilçesine yerleştirilme işlemenin sürdüğünü anımsattı.

Uçar, 3 ayrı kafilenin kente getirilip Üzümlü ilçesine yerleştirildiğini, dördüncü kafile için de son hazırlıkların yapıldığını dile getiren Uçar, Ahıska Türkü 99 ailenin yer aldığı 534 kişiden oluşan kafilenin de bugün ve yarın Ukrayna'dan uçakla Erzincan'a geleceğini söyledi.

Ahıska Türklerinin Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilme sürecinin 25 aralık 2015 tarihinde başladığını anımsatan Uçar, son kafilenin bugün ve yarın olmak üzere 3 uçakla Ukrayna'dan Erzincan Havalimanına getirileceğini dile getirdi.

Ahıska Türklerini taşıyan ilk uçağın bugün saat 21.40'da, ikinci uçağın da 22.30'da havalimanına geleceğini, üçüncü uçağın yarın Erzincan'da olacağını söyleyen Uçar, "Şu anda hükümetimiz sayesinde Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı en programlı göçü gerçekleşiyor." dedi.

Uçar, Ukrayna'daki Ahıska Türklerinin öz vatanlarında huzur bulacağını ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu göç için Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, bakanlarımızın ilgi ve alakasından güzel, planlı bir çalışma yapıldı. Ahıska Türkleri için Erzincan'da yapılan evler ile iç donanımları mükemmel. Gelen halkımız için çalışma imkanları, çocuklarının okutulmasıyla ya da buraya entegre olmasıyla ilgili tüm kurumların çalışması var. Dördüncü kafiledeki halkımız Üzümlü ilçesi Fatih Mahallesi'nde her şeyi hazır olan konutlara yerleştirilecek."