DATÜB'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik

DATÜB Başkanı Ziyatdin Kassanov, 24 Haziran seçiminden zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Başkanı Ziyatdin Kassanov, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilliği Seçimi başarısından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kutladı.

 

Kassanov, yayımladığı tebrik mesajında, halkın istikrar ve güven için oyunu kullandığını ve ülkenin geleceği ile huzur ve barışı teminat altına aldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekilliği Seçimi'nde ortaya çıkan sonuçtan son derece memnun olduklarını aktaran Kassanov, Ahıskalı Türklerin her zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğunu vurguladı.

Ziyatdin Kassanov, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Bu seçim sonuçları ile Türkiye kazanmıştır, demokrasi kazanmıştır, Türk dünyası ve dünya mazlumları ile İslam coğrafyası kazanmıştır. Türkiye'yi bölmek isteyen iç ve dış mihraklar kaybetmiştir. Değerli Cumhurbaşkanım, şahsım ve Ahıskalı Türk halkım adına seçim zaferinizi tebrik eder, güçlü Türkiye'nin daha da güçlenmeye doğru girdiği yeni dönemde başarılarınızın devamını dilerim."

-------------------------------------------

---------------------------------------------

Kırgızistan'daki Ahıska Türklerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik

Kırgızistan'da yaklaşık 40 bin nüfusu temsil eden Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Raşad Şamilov, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçim başarısından dolayı tebrik etti.

28 Haziran 2018 11:32

Türk Filmleri Haftası etkinlikleri için Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Cumhurbaşkanlığı Uzmanı Fatih Topaktaş ve Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, Ahıska Türkleri Derneğini ziyaret etti.

Dernek üyelerinin de katıldığı görüşmede dernek başkanı Şamilov, yaptığı konuşmada, Türkiye'deki seçim sonuçlarından duyduğu memnuniyetini dile getirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kutladı.

"Ahıska Türkleri, AK Parti'nin seçim zaferine ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesine en çok sevinen toplumdur." diyen Şamilov, Ahıskalıların en çok Türkiye'ye ihtiyaç duyduğunu belirterek, yardım ve desteklerinden dolayı Türkiye'ye ve Türk halkına teşekkür etti.

Dernek üyesi Atamşa Dursunov da "Türkiye'nin ve hepimizin gözü aydın olsun. Türkiye bizim arkamızdadır. 24 Haziran seçimlerinde bizim de istediğimiz bir sonuç çıktı." ifadesini kullandı.

Kaynak: A.A