Amerika'da yaşayan Ahıska Türkleri, Bayırbucak Türkmenleri için ülke genelinde yardım kampanyası başlattı

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

Amerika Ahıska Türkleri Konseyi, zor durumdaki Bayırbucak Türkmenlerine yönelik ABD genelinde yardım kampanyası düzenledi.

Konsey Başkanı Aydın Mamedov, gerçekleştirdiği basın toplantısında, kampanyanın 15 Şubat’ta başlayacağını ve bir ay süreceğini söyledi. Mamedov, sürgün yaşayan, hürriyetin, açlık ve sefaletin ne demek olduğunu bilen Ahıska Türkleri olarak Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadıklarını “kanayan vicdanlarında” hissettiklerini ifade etti.

..Ajans Ahıska...

Mamedov, merkezi Atlanta olarak belirlenen kampanya kapsamında her eyalette bir kişinin görevlendirildiğini, oluşturulan komitenin başına da konsey üyesi Ramin Kamalov’un görevlendirildiğini bildirdi. ABD genelinde toplanan yardımların Atlanta’da bir araya getirildikten sonra Türkiye üzerinden Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılacağını vurgulayan Mamedov, herkesi kampanyaya destek vermeye davet etti.

Kampanya hakkında bilgi veren Kamalov, kıyafetten para yardımına kadar her türlü desteği kapsayan kampanyanın resmen başlamadan beklenenin üzerinde ilgi gördüğünü söyledi.

Toplanan yardımları en kısa sürede Bayırbucak Türkmenlerine ulaştıracaklarının altını çizen Kamalov, "Kardeşlerimizin aç susuz ölmelerine vicdanımız müsaade etmiyor. Rahat uyuyamıyoruz, yaşadıkları acıyı derinden hisseden Ahıska Türkleri olarak Bayırbucak Türkmenlerine yardım etmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

 

Ajans Ahıska