BAKÜ  AA

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekatı'nı sonuna kadar desteklediklerini belirterek, "Canımızla, malımızla ve her şeyimizle devletimizin yanındayız." dedi.

Kassanov, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilen DATÜB Yönetim Kurulu Toplantısında Ahıska Türklerinin durumu, DATÜB'in faaliyetleri ve gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

1944'te yaşanan sürgünden ve çekilen sıkıntılardan bahseden Kassanov, gündemlerindeki en önemli konunun Ahıska Türklerinin ana yurtlarına dönmesi olduğunu söyledi.

Sovyet yönetiminin Ahıska Türklerine yaptığı zulümleri hiçbir zaman unutmayacaklarını vurgulayan Kassanov, "Biz, Gürcistan devletinden sonuna kadar haklarımızı talep edeceğiz. Gürcistan devleti Ahıskalılara şart getirmeden, Gürcü vatandaşlarıyla eşit haklar vermelidir. Bu kadar sorgu, sual, bu kadar belge istemesinler göç için. Oraya göç eden Ahıskalıları rahat bıraksınlar. Göç eden Ahıskalılar orada rahatsız. Bunu kasıtlı olarak göçümüzü durdurmak için yapıyorlar." diye konuştu.

Artık göçün başladığını, 4 binden fazla Ahıskalının göç ettiğini bildiren Kassanov, bugüne kadar DATÜB olarak 43 aileye ev aldıklarını dile getirdi. Ajans Ahıska

 

'Ahıska Türkleri, Türkiye'nin yanında'

"Türkiye Ahıskalılara kucak açtı"

Türkiye'nin de savaş bölgelerinde yaşayan Ahıska Türklerine kucak açtığını hatırlatan Kassanov, "Sayın Cumhurbaşkanımızın (Recep Tayyip Erdoğan) talimatıyla Ukrayna'dan, savaş bölgesinden 770 aileyi Türkiye'ye getirdik. Biz bugüne kadar hiçbir devlet yöneticisinden bu kadar ilgi görmemiştik. Türkiye Cumhuriyeti Ahıskalıları kardeş olarak görüyor. Allah, Cumhurbaşkanımızdan razı olsun." ifadelerini kullandı.

"Canımızla, malımızla, herşeyimizle Türkiye'nin yanındayız"

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekatı'na da değinen Kassanov, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin dostu bizim dostumuz, düşmanı bizim düşmanımızdır. Türkiye devletini sarsmaya, dengesini bozmaya çalışıyorlar. Fakat Türk milleti kahraman bir millet. Bunu 15 Temmuz'da bütün dünyaya gösterdi. Türk milleti dengesini bozmak isteyenlere asla izin vermeyecektir. Afrin harekatında Türkiye'nin yanındayız ve destekliyoruz. Canımızla, malımızla, her şeyimizle devletimizin yanındayız. Afrin harekatının başarılı olacağına inanıyoruz. Harekatın amacı orada yaşayanlara barış ve huzur getirmek. Türkiye'nin kimsenin toprağında gözü yok. Türkiye'nin amacı Türk milletini terörden kurtarmaktır."

Azerbaycan'da 26 Şubat 1992'de 613 kişinin Ermenilerce katledildiği Hocalı katliamına da değinen Kassanov, "Hocalı katliamı 20. yüzyılın en kanlı katliamıdır. Ermeniler bir kasabadaki Türk ve Müslüman ahaliyi katletti. Biz Azerbaycan halkının ve devletinin yanındayız. Allah böyle acıları kimseye göstermesin." dedi.

Muhabir: Ruslan Rehimov  Anadolu Ajansı