Rusya’da en çok Müslüman-Türk bölgelerindekiler silah altına alınıyor..

Rusya’da ilan edilen ‘kısmi seferberlik’ ilanı sonrasında en fazla silah altına alınan bölgelerde Müslüman-Türk olması dikkat çekti. Rusların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde askere alınma oranı oldukça düşük.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın seyrini değiştirecek olan kararı yine Rusya Devlet Başkanı Putin açıkladı. Ülke genelinde ‘kısmi seferberlik’ ilanı sonrasında askere alımlar başladı.  Sahada yürütülen faaliyetleri Türkiye gazetesine anlatan Türk ve Müslüman kanaat önderleri seferberlik kapsamında en fazla silah altına alınan kişilerin Müslüman-Türk bölgesinde yapıldığını söyledi.

 

 

 

MÜSLÜMAN TÜRK’LERİ ÖLDÜRMEK İSTİYOR

Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu “Rusya, 24 Şubat’ta başlattığı saldırılarda ordunun yüzde 25-30’luk kısmında Müslüman Türkleri kullandı. Bu süreçte Rus saflarında 20 binden fazla Türk soylu ve Müslüman öldü. Şimdi bu sayıyı yüzde 40’lar düzeyine çıkararak egemenliği altındaki Müslüman-Türkleri birbirine öldürtecek. Bu modern soykırım modeli ile yüz binlerce Müslüman-Türk’ten daha kurtulmayı hedefliyor” dedi.

Moskova yönetiminin 5 bin asker kaybettik açıklamasını gerçek dışı beyan olarak niteleyen Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu “Madem sadece 5 bin kayıp verdiler ne için 300 bin kişilik ek kuvvet getiriyorlar?” diye sordu.

“GERİ DÖNÜLMEZ YOLA GİRDİ”

Rusya’nın hapishanelerde yatan azılı katiller başta olmak üzere tüm suça meyilli insanları özellikle cepheye sürdüğüne vurgu yapan Kırımoğlu, Putin’in hem seferberlik ilanı hem de nükleer tehdidinin acizlik ifadesi olduğu değerlendirmesinde bulundu ve şunları söyledi:

Kremlin’de Putin’in makamı ile sığınağı arasında 15 dakikalık mesafe olduğu söyleniyor. Şayet Putin son çare olarak nükleer seçeneğini denerse makamından sığınağa ulaşamadan imha edilir. Ukrayna’ya saldırması intihar girişimiydi son hamle ile geri dönülmez bir yola girdi. Bu savaştan kazanarak çıkması mümkün değil. Belki de birkaç ay sonra farklı bir Rusya gerçeği ortaya çıkacak. Şu an hem Putin hem de destekçileri aciz durumda.

“RESMEN MODERN SOYKIRIM”

Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti Ukrayna Temsilcisi Marat Resuloğlu ise “Şu ana dek 1.000 Ahıskalı Türk’ün silah altına alındığını tespit ettik” dedi. Seferberlik kapsamında Rostov, Kasnadar ve Kafkasya genelinde Ahıska Türklerine ağır baskı uygulandığı bilgisini paylaşan Resuloğlu “Bize gelen malumatlar, aynı aileden 3 yetişkinin silah altına alındığı yönünde. Bu modern bir soykırım değilse nedir? Yine yaptığımız araştırmalar Rus yoğun köylerde askere alınma oranının oldukça düşük olduğunu gösteriyor. Üstelik bizden götürülenlerin çoğu çocuk yaşta” dedi.

30 MİLYON TÜRK YAŞIYOR

Rusya Federasyonu sınırları dâhilinde 30 milyonu aşkın Türk yaşıyor. Son seferberlik kararı ile savaşa gönderilmek istenen Türkler arasında Başkırt, Tatar, Azerbaycanlı, Kumık, Kıpçak, Karaçay, Tuva, Özbek, Balkar, Yakut, Kazak, Nogay, Altay, Hakas, Şor, Dolgan, Gagavuz, Yaka gibi sayıları 100 bini bulan Türk soylu askerin olduğu iddia ediliyor. Bunun yanında İnguş, Çeçen, Adige, Çerkes gibi Müslüman inancına tabi isimler de savaşmak için cepheye sürüldü.

HAPSE GİRİN, SAVAŞA GİTMEYİN

Kırım Türklerinin lideri Kırımoğlu, Kırım Türklerinin askere alınma oranının yüzde 85’lere ulaştığını söyledi. Benzer durumun Altay, Volga, Dağıstan ve Sibirya bölgelerinde de geçerli olduğunu belirten Kırımoğlu şöyle konuştu: Putin aynı kanı taşıdığımız, aynı dine inandığımız insanları bizi öldürmeye gönderiyor. Bu planlı bir soykırımdır. Bu yılın başında 134 bin askerle saldırdı, başaramadı. Şimdi daha fazlası ile gelecek. Daha önceki işgalcilerden en az 50 bini öldü, 70 bini aşkın Rus askeri de yaralandı. Buradan başta Kırım’da yaşayan Tatarlar olmak üzere bütün soydaşlarımıza, dindaşlarımıza sesleniyorum; gerekirse hapse girin ama sakın kendi kardeşlerinizi öldürmek için Ukrayna’ya gelmeyin.

 

TGRT HABER