İnegöl Belediyesi tarafından Alanyurt Fatih Mahallesi'ne yapılan Ahıska anıtı, 13 Kasım Pazar günü açılacak. Açılışa AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala’nın katılacağını bildiren İnegöl Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Mehmet Taş, “Milletvekili Efkan Ala’nın da katılacağı törenle hem anıtın ve parkın açılışı, hem de sürgün yıldönümünü anma programı yapacağız. Efkan Ala’nın açılışa katılması bizlere verdiği değeri gösteriyor. Biliyorsunuz vatandaşlık konusu bakanlar kurulunda onaylanmıştı. Fakat ülkemiz 15 Temmuz’da çok vahim bir darbe kalkışmasını atlattı. Bu yüzden vatandaşlık konusu durdu.

 

Anıtın açılışına katılacak Efkan Ala konuyu yakinen bildiği için, halkımızı bu konuda bilgilendirecek. Biz de vatandaşlık, çalışma izinleri ve bazı meseleleri kendisine anlatma fırsatı bulacağız. İnşallah güzel bir program olacak. Bütün ilçe halkımızı açılışımıza davet ediyoruz” dedi.

Anıt için belediyeye teşekkür eden Mehmet Taş, “Bundan sonra çocuklarımız, atalarımızın yaşadığı o sürgünü, vatanlarından koparılmalarını unutmayacaklar” diye konuştu.