Ahılkelek ;Bir zamanlar  buraların asıl sahibi olan fakat orta asyaya sürgüne gönderilen Türklerin yaşadığı vatan.

Ahılkelek şimdi Ermenilerin şov yapma yeri haline gelmiş. Dünde sitemizden duyurmuştuk; Ahılkelekte Şovanist Ermeniler Çıldır Aktaş sınır kapısından geçmek isteyen Türk tırlarına ve araçlarına saldırılar düzenlemişler, bunu Çıldırda ülkücüler protesto etmişti.

Ajans Ahıska'yı Facebookta Beğenebilirsiniz: 

Ahılkelek'te yaşayan Ermenilerin Türk tırlarının Aktaş sınır kapısından geçmesini engelleme faaliyetleri haala devam ediyor. bölgeden aldığımız haberlere göre Ahılkekelek sınırları içerisinde Aktaş sınır kapısına doğru giden yolları Ermeniler taşlarla kapatmışlar  ve buralardan Türk tırlarının geçişine engel olmaktadırlar. 

Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan ve Ermenistan arasında Karabağda yaşanan çatışmaları bahane eden Ermeniler, Türkiyenin Azerbaycanı desdeklediğini ileri sürerek Türk tırlarının Aktaş sınır kapısından geçmesine mani oluyorlar. 

Ermenilerin saldırılarına maruz kalan Türk tırcıları daha güvenli olan  Ahıska-Posof  Türkgözü sınır kapısına yöneldiler, buradan Türkiyeye girmeyi bekleyen tırcılar yaklaşık 4 km lik bir kuyruk oluşturdular.

Herkesin gözü önünde cerayan eden bu olayı  Gürcü güvenlik güçleri neden görmemektemidir! Gürcistan Devlet egemenliğini hiçe sayan bu olaylara neden müdahale etmemektedirler. . Bir an önce yetkililerin olaya müdahale etmesini beklemekteyiz...

 

Stalin tarafından 1944 yılında bölgenin Türk ahalisi buradan zorla koparılıp sürgüne gönderilmiti. Türklerden boşalan bu yerleri Ermeniler doldurmuşlar ve şu an Gürcistan Devleti egemenliğinide sekteye uğratarak Ermenistan lehine faaliyet göstermektedirler.

 İlgili Haberler: