Elazığ’ın Aşağı Demirtaş Konteyner yerleşkesinde yaşayan Aslan ve Ayşe çifti savaş öncesi Ukrayna’da nişanlanarak mutluluğa ilk adımlarını attılar.  Fakat savaş dolayısıyla ertelenen düğün Elazığ’da yapıldı.

Elazığ düğünlerinden çok uzak olan bu Ahıska düğünün de bizlerde yer aldık. Her coğrafyanın kendine has adet ve görenekleri olduğu gibi Ahıskalı Türk’lerinde kendilerine özel düğün adetleri bulunmakta.  Birçok konuda dikkatimizi çeken bu düğünü okurlarımızla da paylaşmak istedik.

 

Savaşın Ertelediği Düğün Elazığ'da Yapıldı

Çok sade ve kişiyi rahatsız etmeyecek şekilde düzenlenen bu düğünde, kendi yörelerinin şarkılarını da yine Ahıskalı bir sanatçıya okutmaları da oldukça manidar.

Gelinin gelen misafirlere hürmet ve saygı göstermek amacıyla olabildiğince ciddi durması ve iki elini karın hizasında yumruk yaparak başı aşağıda bir şekilde durması bizi şaşırtan durumlardan biri. Gelinin sahneye gelmesi ve saygı göstermesi amacıyla hafif yere çömelerek selam vermesi de kendi adetleri arasında yer almakta. Kendi yörelerine ait ikramlıkları ve Özbek Pilavıyla misafirlerini ağırlayan Ahıskalı aileler bu mutlu günlerinde hem gelen misafirlerini düşündü hem de mutluluklarını sevdikleriyle paylaştı.

Savaşın Ertelediği Düğün Elazığ'da Yapıldı

Savaşın Ertelediği Düğün Elazığ'da Yapıldı

Kendi ülkelerinde olmayışlarının üzüntüsünü az da olsa gidermek isteyen Ahıskalı ailelerin Elazığ’da kendi aralarında bağ kurmak istemeleri savaşların tam anlamıyla ayrıştırıcı değil,  insanları birbirine kenetleyen, birleştirici özelliğinin olduğunu da gösteriyor.

Bizler de Hakimiyet Gazetesi olarak genç çiftimize ömür boyu mutluluklar diliyoruz. Umarız, hayatları boyunca gülen yüzleri solmaz

 

 

https://www.elazighakimiyethaber.com/savasin-erteledigi-dugun-elazig-da-yapildi/88225/