MİLLİ BİRLİK ve DÜŞÜNCE DERNEĞİ HENDEK TEMSİLCİLİĞİ 14 KASIM 1944 AHISKA SÜRGÜNÜ ANDI.

Milli Birlik ve Düşünce Derneği Hendek Temsilciliği ‘Rus Mezalimi ve Ahıska Sürgünü’ başlıklı konferansı ile Ahıska Türklerini andı.


Konuşmacı olarak Uluslararası İlişkiler uzmanı Bünyamin Halit KÜSKÜ ve Araştırmacı-Tarihçi Anılcan İŞLER’in katıldığı ‘Rus Mezalimi ve Ahıska Sürgünü’ başlıklı konferans İ'lây-ı kelimetullah davası için, aziz vatanımızın müdafaasında ve milletimize olan sadakatin nişanesi olarak rütbelerin en yükseği olan şehadet ile şereflenmiş ölmüşlerimizin ve sürgünde vefat eden soydaşlarımızın ruhları için Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Soydaşlarımızın Rus mezalimi altında ki çileli sürgün hayatı ve tarihsel süreç içerisinde Ahıska Türkleri'nin konumu konferansta dikkat çeken başlıklardı.

Konferans öncesi Milli Birlik ve Düşünce Derneği’nin önemine atfen konuşan Milli Birlik ve Düşünce Derneği Hendek Temsilciliği başkanı Oğuz Hüseyin BEŞİKÇİOĞLU konferans sonrası verdiği röportajda ise “İslam için Devlet, Devlet için Millet, Millet için ben düsturuna sahip olan gençlerimizin ve genç yürekli Hendekli vatandaşlarımızın ders alınması gereken ve geleceğimize ışık tutacak tarihsel bilincimizi artırmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu ve benzeri programlarımızı yanı sıra eğitim ve kültür alanlarında gerçekleşecek olan aktivitelerimiz artarak devam edecektir.

Ticaret merkezinde bulunan dernek binamızda yaptığımız ve yapacağımız faaliyetleri tüm Hendek gençliği "Hendek MBD" facebook sayfasından beğen butonuna basarak takip edebilirler ve faaliyetlerimize ortak olmak için bizlerle iletişime geçebilirler. Bu vesile ile ben de şahsım adına sürgünde hayatlarını yitirmiş olan soydaşlarımıza, atalarımıza Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Ajans Ahıska