WASHINGTON (AA) - Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Atlanta’da Ahıska Türkleri ile bir araya geldi.THY’nin ABD’deki 9. uçuş noktasının...

WASHINGTON (AA) - Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Atlanta’da Ahıska Türkleri ile bir araya geldi.

THY’nin ABD’deki 9. uçuş noktasının açılışı sebebiyle Georgia eyaletinin başkenti Atlanta’ya giden Kılıç, Miami Başkonsolosu Özgür Kıvanç ve ABD'deki çok sayıda Türk sivil toplum kuruluşunun çatı organizasyonu Türk- Amerikan Dernekleri Yönlendirme Komitesi (TASC) Başkanı İbrahim Uyar ile Atlanta Ahıska Türk Derneğini ziyaret etti.

 





{C}
 

Instagram

 

ABD Ahıska Türkleri Konseyi Başkanı Aydın Mamedov tarafından karşılanan Kılıç, dernekte yaptığı konuşmada Ahıska Türkleri ve Türkiye vatandaşları arasındaki sevgi ve birlikteliğe vurgu yaparak “Ahıskalı dediğimiz zaman gözlerimiz yaşarıyor” dedi.

Kılıç, “Amerika'da Ahıskalıların temsilcisi benim. Ne zaman bir ihtiyacınız olursa kapım ardına kadar size açıktır. Sizler bize atalarımızın mukaddes emanetlerisiniz” şeklinde konuştu.

Dernekteki Ahıskalı Türklerinin sorularını cevaplayan Kılıç, Konsey Başkanı Mamedov’a gayretlerinden dolayı teşekkür etti, Atlanta Dernek Başkanı Kamil Nufavor ile dernek binasında incelemelerde bulundu.

TASC Başkanı Uyar da yaptıkları organizasyonlara Ahıska Türklerinin verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Konuşmasında TASC'ın misyonuna da değinen Uyar, "İdeolojilerimizi bir kenara bırakarak ülkemize şu zor günlerde hep birlikte sahip çıkmaya davet ediyorum. Daha güçlü bir Türk-Amerikan toplumu için ortak değerler belirleyip birlikte çalışmayı geliştirmeliyiz" ifadesini kullandı.

 

AA