İzmir Seferihisar Ahıska Türkleri Derneği eski başkanı ve MHP Seferihisar ilçe yönetim kurulu üyesi Ahmet  Mirze  ve Mehmet Mirzenin anneleri  Ahıska Türklerinin çınarlarından Hanzede Mirze Seferihisarda hakkın rahmetine kavuşmuştur.

Hanzede Bibimiz  Aspinza'ya bağlı Kunsa köyünde dünyaya gelmişti. Dursun dede soyundan, Abit dedenin torunu Feyzul dedenin kızıydı.  Ajans Ahıska Hukuk Danışmanı Av. Gülden MİRZE GÜLTEKİN'in de Babaannesi olan Hanzade Bibimiz bizimde Akrabamızdı.

 

Gözlerini ata toprağında  Kunsada açmıştı, Çocukluk yılları Kunsada geçti, bütün akrabaları  ile çocukluğunu kendi köyünde geçirdi, ama kaderin cilvesi, onları ata toprağından ayırmak zorunda bıraktı.

 

 Artan Sovyet baskıları sonucu, vatandan ayrılmak zorunda kaldı, Her şeyi geride bırakarak babası anası ve kardeşleriyle Türkiye’ye hicret etmek zorunda kaldılar, Türkiye Devleti onları Ağrı- Eleşkirte yerleştirdi, Türkiyedeki   yaşamları burada başladı, Vatan özlemiyle hayatın zorluklarıyla yaşamaya burada devam ettiler.  Hanzade bibimiz Burada Ahıskanın orsep köyünden 2. dünya savaşına giden savaştan sonra türkiyeye gelmek zorunda kalan Orsepli Gülali Mirze ile evlenmişti.

 

Ağrı Eleşkirtte yaşam şartları zorlaşınca, Hanzade Bibimler evlatlarıyla İzmire göç etti . ahıska Türklerinin kaderi; Hayatın her anında hicrete  devam, kendi yurdundan başka yurt yurt olmuyor insana, işte İzmirde geçen yıllarının sonunda ruhunu rahmanı rahime teslım etti,  Kıymetli Bibimiz  Ahıska da başladığı dünya yolculuğunu 28.10.2016 tarihinde tamamlayarak İzmir Seferihisarda  Hakka Yürüdü.

 

Cenazesi   28.10.2016  Cuma namazından sonra İzmir Seferihisarda ebedi istirahatgahına defnedildi. Ailemizin ve camiamızın bir büyük çınarıydı ve Çınar gibi ayakta öldü.

 

Hanzade Bibibmize Allah rahmet, Kederli ailesine Evlatlarına sabır diliyoruz. Allah rahmet eylesin Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun.