Türkiye El Bab’da verdiği 16 şehidine ağlarken yaralılar arasında bulunan 43 yaşındaki Yarbay Merdin Kışkan’ın dram dolu hayat hikayesi göz yaşarttı. Kışkan Özel Kuvvetler’in parlak subaylarından biriydi. Bugün FETÖ’nün kumpası olduğu ortaya çıkan İzmir Askeri Casusluk Davası kapsamında suçlandı. 2011’de başlayan davanın iddianamesinde bu şerefli Türk subayı ‘devlete ait gizli bilgileri temin etmek’ ve ‘PKK’ya önemli bilgiler vermek’le suçlandı. Kışkan çıktığı her duruşmada suçsuz olduğunu haykırdı. Mahkemede kendisini, “Ben 2007 yılında Şırnak’ta görev yaptığım sırada arkadaşım kollarımda şehit oldu. O kollar nasıl olur da gider PKK’ya bilgi verir?” sözleriyle savundu. Mamak Askeri Cezaevi’nde iki yıl hapis yattıktan sonra 11 Nisan 2014’te 5 arkadaşıyla birlikte tahliye oldu. Kumpas ortaya çıkınca da beraat etti.

Suriye’ye gönüllü gitti

Yüzbaşı girdiği cezaevinde Binbaşı olmuştu. Özel Kuvvetler’deki görevine geri döndü. Tekrar terfi alarak Yarbay rütbesiyle Özel Kuvvetler Tabur Komutanlığı’na getirildi. Türkiye sınırlarını DEAŞ’lı teröristlerden korumak için Fırat Kalkanı Harekatı’na hazırlanınca gönüllü olarak Suriye’ye gidip vatanı korumak istediğini söyledi. Önceki gün emrindeki askerlerle El Bab’ın en kritik noktalarından biri olan Akil Dağı’nı ele geçirmek için düzenlenen operasyonun başındaydı.

Önce FETÖ sonra DEAŞ

Yan yana vatanı savunduğu 16 askerini şehit verdi. Akil Dağı’nı aldı. Ama kendisi de askerleriyle birlikte en öndekiler arasında olduğu için yaralandı. Edinilen bilgilere göre Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yarbay Merdin Kışkan’ın hayati tehlikesi bulunmuyor.

Süryani diye fişlediler

Ahıska Türkü olan ailesi ona ‘mert tavırlı’ anlamına gelen Merdin adını vermişti. Ancak isminden dolayı kumpasçılar onu ‘Süryani olma ihtimali yüksektir. Alevi de olabilir’ diye fişlemişti. Duruşmada bu ayrımcılığa karşı ‘Daha ne olduğuma bile karar verememişler’ diyerek ironik bir cevap verdi.

Yarbay Kışkan’ı aralarında Mustafa Önsel’in de bulunduğu cezaevi arkadaşları ziyaret etti. Genel durumu ve morali iyi olan Kışkan “Hemen ayağa kalkıp cepheye dönmek istiyorum” dedi.

 

Kaynak: Gazetevatan


Ajans Ahıska
Ahıska Türklerinin Haber Ajansı  www.ajansahiska.com
Ajans Ahıska Sosyal Medya Adreslerimiz:
facebook: https://www.facebook.com/ajansahiska
twitter: https://twitter.com/ajansahiska
İnstagram: https://www.instagram.com/ajansahiska/
Odnoklassnik: http://ok.ru/ajansahiska
youtube: https://www.youtube.com/user/dikab66