Meybiyevler ailesi AHISKA’ya yerleşti.

Gürcistan devletinin vermiş olduğu vatana dönüş izni’ni kullanan ailelerden birincisi Meybiyev’ler ailesi oldu.

Mart 2015’te Ahıska Türkleri Vatan Cemiyeti başkanı İbrahim Memmedov, Azerbaycan’nın çeşitli illerinden repatriant statüsü (vatana dönüş izni veren belge) alan ailelerle toplantı düzenledi.

Toplantıya katılan Dünya Ahıska Türkleri Birliği başkanı sayın Ziyatdin İsmihanoğlu Kassanov repatriant statüsü alan ve vatana gönüllü olarak dönmek isteyen ailelere gerekli yardımın yapılacağını bildirmişti. Bundan etkilenen 38 aile bireyi vatana dönüş için tutulan listeye ismini yazdırdı.

O ailelerden biri de Meybiyevler ailesinin reisi Habib Meybiyev idi. Bu işin peşini burakmayan Habib bey haziran ayında Ahıskaya ev bakmaya gitti. Evlerin pahalı olması ve ordaki akrabalarına yakın ev bulmak o kadar da kolay olmadı.

Ev aramak için vatana birkaç kez gidip-gelen Habib Meybiyev sonunda muradına erdi. Datüb Gürcistan temsilcisi İsmail Molidze’nin çabası ve sayın Ziyatdin Kassanov’un da desteğiyle vatanda ev alındı. Artık Gürcüstan vatandaşı alan ailelerden birincisi vatan AHISKA’ya yerleşti. Hayırlı uğurlu olsun…

Ümit ediyoruzki bu sayı artar, Hasret biter.