Ajans Ahıska'yı Facebookta Beğenebilirsiniz:

TBMM İnsan Hakları Komisyonu 26. döneme hızlı başladı. Komisyonda 26. döneme kadar 3 konu ele alınırken, yeni dönemde 6 konu birden ele alındı.

İnsan hakları konuları uluslararası misyonda çalışma yapılacak. Komisyon üyeleri kutuplaşan dilden uzaklaşarak konuları ele alacak. Önergelere de standart getiriliyor. İnsan Hakları Komisyonu üyeleri bundan sonra şema olarak hazırlanmış önergeleri doldurarak konuları gündeme taşıyacak. Meclis komisyon raporları Almanca, İngilizce, Fransızca'ya çevrilecek. İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, yabancı dil bilen uzmanların sayısının artırılması için Meclis Başkanı İsmail Kahraman'la görüşecek.

İLK GÜNDEM İSLAM DÜŞMANLIĞI

Komisyon, ırkçılıkla mücadelenin etkinleştirilmesinden İslam düşmanlığına, çocuk haklarından şehirlinin haklarının korunmasına kadar birçok konuda çalışma yapmaya hazırlanıyor. Komisyon ilk olarak çocuk hakları, İslam düşmanlığı ile mücadele, Kırım Ahıska Türkleri konusunu ele alınacak. Ayrıca, Güneydoğu'da terörden mağdur olan vatandaşlarla görüşülmesi için önerge hazırlandı. Operasyonlar bittiğinde mağdur vatandaşlarla görüşülerek, terör örgütünün sebep olduğu sonuçlar raporlaştırılacak.

Yasemin Asan 
Yeni Şafak