Osman Palamut yazdı

Başlıkta ki bu sözler, bu gün Ruslara yanaşıp Güneydoğuda Kürdistan hayaliyle yatıp kalkan milletvekillerine ithaf olunur.

Adı,

Mustafa Hocaoğlu,

Tek suçu Ahıska Türkü olması.

Dönem, Stalin’in dönemi,

Stalin 1944 yılında bir talimat verir,

O emirden hemen sonra Ahıska Türkleri bir gece vakti iki saat içerisinde hayvan vagonlarına doldurarak, gidecekleri yere kadar o kapalı olan havasız hayvan vagonlarından inmemesinin emrini vermişti askerlerine.

Ölüm treni Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’a geldiğinde, masum Ahıska Türklerinin kimi havasızlıktan, kimi açlıktan ve kimi de soğuktan ölmüştü.

Milyonlarca masumun katili olan Stalin’in Ahıska Türklerine reva gördüğü bu zalimliğin tek sebebi ise, Karadeniz kıyılarında bulunan Türkleri temizleme harekatıydı.

Stalin’in emriyle başlatılan sürgün harekatında Rus askerlerinin yaptığı işkenceler ve yaşama hakkına yapılan tecavüzleri önceki gün o günü yaşayan Ahıska Türklerinden Mustafa Hocağlu anlattı.

Dört yıldan bu yana Türkiye’de yaşayan 74 yaşında ki Mustafa Hocaoğlu, bakın Ruslar’ın yaptıkları zalimlikler için neler diyor;

Ruslar bir gece vakti kapımıza dayandı, bizlere iki saatlik bir zaman tanıdılar. İki saat içerisinde yanımıza alabildiğimiz kadar eşyayla bizleri hayvan vagonlarına doldurdular ve akıbetini bilmediğimiz bir yolculuğa çıktık. Kimimiz açlıktan, kimimiz hastalıktan ve kimimiz ise gideceğimiz yere kadar hiç açılmayan hayvan vagonlarında havasızlıktan öldük. Ölen kardeşlerimize bir mezarı çok gördüler. Onları vagonlardan aşağıya atarak vahşi hayvanlara yem olmasına sebep oldular. RUS ASKERLERİNİN BİZE YAPTIKLARI BU ZALİMLİĞİ BİLSEYDİNİZ, TÜRK MİLLETİNİN AYAKLARINI ÖPERDİNİZ.” diyor

Bu gün Türkiye’yi her alanda suçlayan şer güçler, ne hikmetse bu ülkelerin yaptıkları zalimlikler karşısında dillerini yutuyorlar.

Ruslar, Ahıska Türklerinin;

Türkçe konuşmalarını yasakladılar,

Dini inançlarını yaşamalarına müsaade etmediler,

Camilerini kapattılar,

Yıllarca ibadetlerini özgür bir şekilde yapmalarını yasakladılar,

Bu insanlık dışı uygulamalar karşısında siz olsanız, neler söylerdiniz?

SONUÇ OLARAK

Rusya ile anlaşan Amerika bölgemizde sinsi bir oyun oynamaya devam ediyor.

Bir taraftan PKK’ya üstü örtülü destek veriyor,

Diğer taraftan Suriye’nin Küzey ve Güneyi için Putin ile anlaşıyor,

Ruslar güneyde,

ABD ise Kuzey’de hakimiyet kurmaya çalışıyor.

Bu hayallerini rahatça gerçekleştirmek için ise, bir taraftan PKK ve PYD kartını oynayarak Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar.

Irak’ta bulunan Türk askerinin ise çekilmesini istiyorlar.

İşte bölgemizdeki iç ve dış hadiselerin temelinde yatan oyun bundan ibaret.

Dolayısıyla başa dönmek istiyorum,

74 Yaşında ki Mustafa Hocaoğlu’nun anlattığı Rus Zulmü karşısında, Moskoftan medet umanlara ithaf olunur diyorum.  

Kaynak: Adana Medya