Ukraynalı hacker grubu SiberBerkut, Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko'nun Kırım'a sınırı bulunan Herson bölgesini Türklere ve Tatarlara vereceğini öne sürdü.

Ukrayna Devlet Başkanlığı'nın bilgisayar sistemine erişim sağladıklarını açıklayan SiberBerkut, "Elektronik posta üzerinden yapılan bir yazışmada, Kırım topraklarında ve Herson bölgesinde Kırım-Tatar özerk bölgesi kurulacağı ve Ahıska Türkleri'ne yerleşim alanı tahsis edileceği ile ilgili bir belge bulundu" bilgisini paylaştı.

 
 
'KİEV'İN EN BÜYÜK UMUDU TÜRKİYE'

 

Herson'a yaklaşık bir milyon Müslüman konuşlandırılacağını ve bölgede Türkiye'ye ait bir temsilciliğin açılacağını belirten SiberBerkut, "Kiev'in, sorunların çözümünün sorumluluğunu yüklemek için 'siyasi sponsor' aradığından eminiz. ABD'nin desteği artık az, Avrupa ise 'haysiyet devrimcileri'ne bağlılığın cezasını çekiyor. Bu nedenle, Ukrayna yönetiminin en büyük umudu Türkiye" açıklamasını yaptı.

'TÜRKİYE, KARADENİZ'DE RÖVANŞ HAYALİ KURUYOR'

"300 yıl önce kuzey Karadeniz'de toprak kaybeden ve rövanş hayali kuran Türkiye, zamanın geldiğini düşünüyor. Keza Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukraynalı aşırılık yanlılarını destekliyor" diye devam edilen açıklamada, "Erdoğan'ın Kırım Tatar Meclisi'nin eski ve yeni başkanları Mustafa Cemilev ile Rıfat Çubarov'a desteğini artırması tesadüf değil" ifadelerine de yer verildi.

Ajans Ahıska

 




{C}{C}