ERZİNCAN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkü aile, bebek heyecanı yaşadı.

Ajans Ahıska

Geçen yıl 25 Aralık'ta ilk kafileyle Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkü Rüştü ailesi, "öz vatan" olarak adlandırdıkları Türkiye'de hayata gözlerini açan bebeklerini kucaklarına aldı.

Türkiye'ye geldiğinde 6 aylık hamile olan 26 yaşındaki Feride Rüştü, üçüncü çocuğunu 26 Mart'ta sağlıklı şekilde dünyaya getirdi. Ailenin üçüncü kızı olan bebeğe, Songül ismi verildi. Songül bebek, Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri'nin, Türkiye'de dünyaya gelen ilk ferdi oldu.

- "Bebeğimizin Türkiye'de doğacağı aklımıza gelmezdi"

Feride Rüştü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bebeğinin gözlerini Türkiye'de dünyaya açacağını hiç aklına getirmediğini belirtti.

Bebeğinin "öz vatanı"nda dünyaya gelmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Rüştü, "Bizi vatanımıza getirdikleri için Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Bize ev verdiler, çok mutluyuz. Üçüncü çocuğumuz oldu, inşallah vatanımızda okuyacaklar, hayırlı evlatlar olacaklar ve vatana hizmet ederler. Biz savaşın içindeydik. Türkiye'ye gelip bebeğimizin burada doğacağını hiç tahmin etmiyorduk ama savaşa rağmen vatanımıza geldik ve bebeğimiz burada dünyaya geldi, çok mutluyuz." dedi.

Ahıska Türkü 30 yaşındaki baba Rüstem Rüştü de savaştan kurtulup vatanlarına kavuşmanın ardından üçüncü çocuklarını Türkiye'de kucaklarına aldıklarını dile getirerek, "Üç ay önce savaşın içinden Türkiye'ye geldik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sağ olsun. Türkiye'de ilk bebeğimiz oldu, çok mutluyuz. İsmini Songül koyduk. Artık evimiz var, vatanımız var, hayatımız normal, herkese teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Öte yandan Songül bebek ve annesinin sağlık durumları, Üzümlü Devlet Hastanesi'nde görevli sağlık personeli tarafından düzenli takip ediliyor.

Anne ve bebeğin doktoru Ayşe Özdamar, "Bebeğimizi ve annemizi ziyaret ettik. Şu anda sağlık durumları gayet iyi. Belli noktalarda bebeğin gelişimine dair annemize bilgileri verdik. Rutin sağlık takiplerinize yapacağız." bilgisini aktardı.  Ajans Ahıska

 
Kaynak: Haber Kaynağı
 
Facebook Sayfamızı beğenebilirsiniz>>