Okulların bakım onarımını Ahıska Türkleri yaptı

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirilen 20 Ahıska Türkü, ilçedeki okulların bakım, onarım ve bahçe düzenlemesini yaptı.

Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerinden 20'si, İŞKUR aracılığıyla ilçede Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev aldı.

İhtiyaca göre ilköğretim ve liselerin boya, tadilat, sıva gibi inşaat işleri yapan Ahıska Türkleri, ayrıca okul bahçelerini de düzenledi.

Ahıskalı işçilerden Sait Milazov, yaptığı açıklamada, okulların tüm eksikliklerinin giderildiğini, iş bulmuş olmaktan ve hayırlı bir işle hayatını kazanmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

"Biz çok mutluyuz, vatanımıza geldik. Şu an vatanımızdayız ve hükümetimiz bize iş verdi. Biz de çalışıyoruz." diyen Milazov, inşaat ustalarının okulların badana boyasını yaptıklarını, okulların eksiklerini giderdiklerini anlattı. Milazov, okullardan ve öğretmenlerden çok memnun olduklarını dile getirdi.

Seyfet Habip de Ukrayna'dan geldikten sonra kendilerine her türlü imkanın sağlandığını ifade etti. Habip, "Boya yapıp, diğer işlere yardım edip çocukların eksiksiz olarak okula gelmesi için çalışıyoruz. Türkiye'den çok memnunuz." diye konuştu.

ERZİNCAN - YAKUP BAKAR     AA