Kazakistan Taraz şehrinde, geçtiğimiz Şubat ayında Buril köyünde meydana gelen olayda ;Hırsızlık yapmak için girmiş olduğu komşusunun evinde,5 yaşındaki Kazak uyruklu bir çocuğu 11 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen Dursun Kavazoğlu mahkemede hakim karşısına çıktı.

Olay gerçekleştiğinde Dursun Kavazoğlu 18 yaşından küçük olduğu için, hakim 12 yıl hapis cezası verdi. Bu duruma itiraz eden öldürülen çocuğun ailesi katilin 18 yaşından büyük olduğunu iddia edip cezasının artırılmasını isteseler de Fail,olayı gerçekleştirdiğinde 18 yaşına girmesine 5 gün olduğu için cezası yirmi yıldan on iki yıla indirildi.

Olay gerçekleştiğinde köyde halk ayaklanmış durumu protesto etmişti. Çıkan olaylarda bölgede yaşayan Ahıska Türkleri endişelenmişlerdi. Hızla büyüyen olay  Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayevin  müdahalesiyle  yatışmıştı.

İlgili Haber :Katil'in Irkı Olmaz!....Kazakistanın Cambul bölgesi Taraz kentinde bulunan Burylov kentinde Kazak halkı ayaklandı.15 Şubat tarihinde Buril(Burylov) köyünde: Kazakistan kaynaklarının Türk olarak bahsettiği...uyuşturucu bağımlısı bir kişi; köyde hırsızlık amacıyla bir kazak ailenin evine girmiş. ev sahibinin 5 yaşındaki çocuğunu, bıçaklayarak öldürmüştür.

 

 

Ajans Ahıska Olarak olayları yakından takip ederek kaynaklarımızla olayın gerçekleştiği bölge ile sürekli irtibatta kalarak halkımıza doğru bilgi vermeye çalıştık. Gerçekleri sizlerle doğru bir şekilde paylaştık.

Bu olay daha sonra bazı internet sitelerinde farklı bir şekilde verilmişti. Yapılan haberlerin yanlış olduğu; Failin masum olduğu, gerçeğin ortaya çıktığı, asıl katilin çocuğun üvey babası olduğu , üvey babanın kaçarken yakalandığı gibi şeyler söylenerek ve buna benzer ifadelerle yapılan yanlış haberlerle halkın bilgilendirildiği, gerçek araştırılmadan hem kazak halkını hem de orada yaşayan Ahıska Türklerini sıkıntıya sokacak haberler verildiği iddia edilmişti.

Görüyoruzki Daha önce yapmış olduğumuz haberde vermiş olduğumuz bilgiler doğru ve geçerli bilgilerdir.  

 

Bizler Ajans Ahıska olarak objektif ve doğru güvenilir haber yapma gayreti içerisindeyiz. Haber kaynaklarımızla sürekli irtibat halinde olarak, haberin doğruluğunu teyit ederek yayınlıyoruz.

Ajans Ahıska

Haberin Videosu için tıklayınız....

 

Ajans Ahıska'yı Facebookta Beğenebilirsiniz: