Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkü çift, yapılan düğün töreniyle evlendi.Ukrayna'da yakınlarının aracılığı ile tanışarak nişanlanan Hafiz Şehzade ile Medine Muğdatova çifti için Ahıska örf ve adetlerine göre düğün düzenlendi.

Çiftlerin mutluluğuna ortak olan Vali Kahraman ve eşi Muhsine Kahraman, çifti tebrik etti. Gelin Medine Muğdatova, Vali Kahraman ve eşini, Ahıska geleneklerine göre selamlandı.Düğünde bir konuşma yapan Vali Kahraman, ilk defa bir Ahıskalı düğünü yapmanın heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek "Bu düğün Erzincan'da bir ilk oluyor. Bu bizim için çok heyecan ve mutluluk verici bir olay, bu bizim için bir şereftir. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Gelin ve damadımızın mutluluğunu paylaşıyorum. Onların mutluluğunun bir ömür boyu devam etmesini ve bu mutluluğun cennet mutluluğu olmasını Allah'tan diliyorum" dedi.

 

AA muhabirine konuşan damat Hafiz Şehzade, Türkiye'de düğün yaptığı için çok mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi: "Ukrayna'da tanışıp orada nişanımızı yaptık. Buraya gelip düğünümüzü yaptık. Çok mutluyuz. Allah herkesten razı olsun. Vatanımızda düğünümüzü yaptık. Çok şanslıyız çünkü düğünümüzü gelip burada yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

 

"Gelin Medine Muğdatova ise Ahıskalıların vatanlarında yapılan ilk düğünü olmasından dolayı mutlu olduklarını kaydetti.Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar, Belediye Başkanı Ahmet Sazlı ve Ahıskalı aileler katıldığı düğün, müzik eşliğinde yapılan ikramların ardından son buldu.

 

Düğünden Kareler İçin Resme Tıklayınız...