Ukrayna'dan getirilerek Erzincan'ın Üzümlü kazasına yerleştirilen Ahıska Türkleri arasında bulunan bayanlar , beklentisi doğrultusunda açılan dikiş ve trikotaj kursunda meslek öğreniyor.

Üzümlü kazasına yerleşen Ahıska Türklerinin yeni yaşamlarına alışmaları ve iş sahibi olmalarına karşı çalışmalar devam etmektedir .

Çalışmalar alanında Ahıskalı kadınlardan iştirak eden talepler doğrultusunda Üzümlü İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından 34 kadın kursiyerin katılımıyla dikiş ve trikotaj eğitimi açıldı. Tahmini 5 ay sürecek kursta öncesinde teorik eğitim alan katılımlar, dikiş ve trikotaj makineleriyle bu meydanda ilk kolay çalışmalarına başladı.

 

"Vatanımıza geldik"

Kursa dahil olan Ahıskalı kadınlardan Rana Kahraman ise Türkiye'de her çeşitli olanağın kendilerine sunulduğunu ve bundan çok sevinçli olduklarını belirterek , "Ukrayna'dan, Türkiye'ye, vatanımıza geldik. Hemen de dikiş kurslarına geliyoruz. Kıyafetler dikip kendimizi geliştiriyoruz. Hocalarımız sağ olsunlar bize çok destekçi oluyorlar. Kursta kıyafetler , etekler dikiyoruz. Çok harika zaman geçiriyoruz. Ukrayna'da ev kadınıydım, bu şekilde olanaklarımız yoktu." diye sohbet etti .

Gülbahar Musaoğlu da kurs yardımıyla giysi dikmeyi öğrendiğini ve bunu meslek olarak sürdürebileceğini ifade ederek , "Biz Ukrayna'dan savaştan kaçarak memleketimize, yeni hanemize geldik. Burada çok harika yaşıyoruz. Hocamız bize giysi dikmeyi öğretiyor. Burada çok mutluyuz. Herkesten Allah razı olsun." diye konuştu . 

 

 

 




{C}

 

 


Instagram