Ukrayna'dan getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri arasındaki kadınlar, ilk kez Anneler Günü kutlayacak.

Ahıska Türkü 24 yaşındaki Sevda Recal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki çocuk annesi olduğunu söyledi.

Ukrayna'daki savaşta çocuklarına bir şey olmasından çok korktuğunu anlatan Recal, "Bizleri buralara getirdiler. Vatan verdiler, ev verdiler. Sıcak bir yuvamız oldu. Çok mutluyuz, çocuklarımız burada, vatanımızda yetişecek, vatanımızda okuyup eğitim alacaklar." dedi.

Türkiye'de Anneler Günü'nü ilk kez kutlayacaklarını belirten Recal, "Çok mutluyuz, çok seviniyoruz. Ukrayna'da Anneler Günü'nü kutlamıyorduk. Orada sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vardı. Sadece o gün kutlanıyordu. Anneler Günü'nü kutlamaya burada başlayacağız.Tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyorum." diye konuştu.

Ajans Ahıska'yı Facebookta Beğenebilirsiniz: 






 

 

 

 

Üç çocuk annesi 31 yaşındaki Temile Mevlüdoğulları da Ukrayna'da savaşın olduğunu, evleri ve yurtlarının bulunmadığını ifade etti.

Türkiye'ye gelmekten duydukları mutluluğu dile getiren Mevlüdoğulları, şunları kaydetti:

"Evimiz, sıcacık yuvamız oldu. Çocuklarımız okula gidiyor. Ukrayna'da evimize bombalar düşecek diye korkuyorduk. Bomba patladığında çocuklarımızı kucaklayıp, kapılara kaçıyorduk. İlk defa Anneler Günü'nü kutlayacağız. Böyle bir şey bilmiyorduk, Anneler Günü varmış. Burada mutluyuz, huzurluyuz. Anneler Günü'nün ne demek olduğunu anladık. Sağ olun, var olun."