Erzincan İl Müftülüğü tarafından düzenlenen geziyle Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türklerine kentteki türbe ve camiler tanıtıldı.

Erzincan Müftülüğünde, Müftü Yavuz Karabayır tarafından karşılanan 40 Ahıska Türkü, düzenlenen geziyle kentteki tarihi camiler ve türbeler ile bazı Kur'an kurslarını ziyaret etti.

İl Müftüsü Karabayır, etkinlikle ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahıskalı kardeşlerine Erzincan'ın manevi boyutunu tanıtmak üzere cami ve türbelere ziyaretler yaptıklarını belirterek, "İl ve Üzümlü İlçe Müftülüğü olarak bu kardeşlerimizin her türlü manevi hizmetlerindeyiz. Kendilerine okumak üzere Rusça mealli Kur'an-ı Kerim dağıttık. Özellikle camilerimizde ve kurslarımızda hem bayanlara yönelik hem çocuklara yönelik kuran kursu ve ilmihal dersleri başlamış durumda" diye konuştu.

Geziye katılan Ahıska Türklerinden Fahrettin Ahmet ise cami ve türbeleri ziyaret etmekten duydukları memnuniyeti ifade ederek, "Biz 72 sene boyunca Hristiyan memleketlerinde yaşamamıza rağmen dinimizi, dlimizi, örf adetimizi kaybetmedik. Türkiye'ye, Müslüman memlekete geldik, bundan sonrasında devam edip dinimizi yükseltmek istiyoruz" dedi.

Kaynak : AA