ERZİNCAN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda Türkiye'de iskan ettirilecek Ahıska Türklerinin ikinci kafilesi 3 Mart'ta Erzincan'a gelecek.
Ukrayna'dan Erzincan'ın Üzümlü ilçesine 25 Aralık 2015'te getirilen 439 kişilik 116 aileden oluşan ilk kafilenin ardından 186 kişilik 35 aile de 3 Mart'ta Erzincan'da olacak.

 
 

TOKİ tarafından Üzümlü ilçesinde yaptırılan konutlara yerleştirilecek aileler için kaymakamlık tarafından evlerinin tüm eşyaları ve kışlık yakacakları alındı.

 

Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar, ikinci kafilenin yerleşeceği konutları inceledi.
Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahıska Türkü kafile için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, "25 Aralık 2015 tarihinde Ahıskalı soydaşlarımızı kabul etmeye başlamıştık. Bu kapsamda gelen ailelerimizin yanı sıra 3 Mart'ta da 186 kişiden oluşan 35 ailemizi de kabul edeceğiz.

Şu ana kadar evlerin hepsi eşyalarıyla döşendi. Evlerde kalacak kişi sayısına göre ayrı ayrı eşyalar konuldu. Bebeği olan evlere beşik, öğrencisi olan evlere çalışma masası konularak kişi sayısına göre döşendi" diye konuştu.


Pazartesi gününden itibaren evlerin ısıtılmaya başlanacağını aktaran Acar, gelecek vatandaşların sıcak bir ortam ve yuvaya kavuşmalarını ümit ettiklerini dile getirdi.

 
Kaynak: Haber Kaynağı