Erzincan Valisi Kahraman ve AK Parti Erzincan Milletvekili Karakelle, üçüncü kafile olarak Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri'ni ziyaret etti
ERZİNCAN (AA) -

 

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ve AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, üçüncü kafile olarak Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri'ne "hoş geldin" ziyaretinde bulundu.

Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri'nden 14-15 Nisan'da gelen üçüncü kafile aileler, TOKİ konutlarındaki evlerinde, Kahraman ve Karakelle'yi ağırladı.

Kahraman ve Karakelle, ailelere, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun selamlarını ileterek, "hoş geldiniz" dedi.

 

Kahraman, ziyaretlerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, vatanlarına kavuşan Ahıskalı ailelerin hal ve hatırlarını, ihtiyaçlarını sorduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Kendileri, 'yeni yaşamlarından memnun olduklarını' ifade ettiler. Biz devlet ve millet olarak misafir severiz. Bu bakımdan onlar bizim kardeşlerimiz. Onlar ile ilgili ne gerekiyorsa yapacağız ve yapıyoruz da. İğneden ipliğe bütün ihtiyaçlarını giderdik.

Tabii yine bu arada ihtiyaç gidermenin yanında hal hatır sormak da ayrıca bir ihtiyaçtır. Bu manada misafirlerimizi ziyaret ettik. Bugüne kadar bin 200 civarında Ahıskalı misafirimiz geldi. Bu daha artacak ve 3 bine yaklaşan bir rakam olacak. Bizim tek amacımız bu yıllarca sürgün yaşamış Ahıskalı kardeşlerimiz artık öz vatanlarında misafir etmek ve artık bir daha onların rahatsız olmasını, bir daha başka yerlere taşınmasını, hicret etmesini önlemektir.

Bu kardeşlerimizin her türlü ihtiyacını sağlıktan, eğitime gidereceğiz. O manada fikirlerini de aldık. Sağlık ihtiyacı olan yaşlılarımızın inşallah sağlık ihtiyaçlarını gidereceğiz. İnşallah bu çalışmalarımız güzel bir noktaya gelecek. Bizim bütün amacımız hizmet etmek. Her türlü asil özelliklere sahip Türk milleti, Müslüman millet, bu mağdur ve mazlum kardeşlerimize her zaman sahip çıktı ve çıkacaktır."

- "Biz ensar bir milletiz"

AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle de Ahıska Türkleri'nin öz vatanlarına geldiklerini belirterek, "Biz millet olaraktan mazlumların, mağdurların tarihin her döneminde onların yanlarında yer almışız çünkü biz ensar bir milletiz.

Biz vahdete çok önem veririz. Ahıska Türkleri, Rusya ile Ukrayna arasında sıkışıp kaldılar. Zulüm gördüler. Onların başlarından bomba yağdı ama hamd olsun Cumhurbaşkanı'mız o sesi, o feryadı duydu ve onların bugün ilimizde konuşlandırdık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Çok şükür öz vatanlarına geldiler." ifadelerini kullandı.

Kahraman ve Karakelle'ye ziyaretlerinde Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar, Erzincan Belediye Başkan Vekili Ertan Buyruk, Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, AK Parti Üzümlü İlçe Başkanı Selami Karatepe de eşlik etti.

AA

Ajans Ahıska'yı Facebookta Beğenebilirsiniz: