Ajans Ahıska'yı Facebookta Beğenebilirsiniz:

 

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın (YTB) Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Kapasite Geliştirme Programı kapsamında Türkiye'ye gelen katılımcılar, YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül'ün ev sahipliğinde milletvekilleriyle buluştu.

DATÜB Başkanı Ziyatdin Kassanov, 677 Ahıskalı ailenin hayatının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen yıl Kiev'e yaptığı ziyaretle değiştiğini söyledi.

 

YTB desteğiyle gerçekleştirilen DATÜB Kapasite Geliştirme Programı kapsamındaAzerbaycanKırgızistanKazakistanGürcistanRusyaÖzbekistanUkraynaABD veTürkiye'de yaşayan Ahıskalı Türkleri temsilen 20 katılımcı Ankara'ya geldi. Ortak sorunlar ve yapılacak faaliyetlerin ele alındığı programın ardından katılımcılar YTB Başkanı Kudret Bülbül'ü ziyaret etti. Ziyaret sonrası Bülbül'ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen yemekli toplantıya eski ve yeni milletvekilleri de katıldı.

"AHISKALILAR İÇİN TARİHTE YENİ BİR SAYFA AÇILDI"

İlk olarak YTB Başkanı Kudret Bülbül'ü ziyaret eden katılımcılar, Türkiye'nin Ahıskalı ailelerin Türkiye'ye yerleştirilmesi aşamasında verilen destekten dolayı teşekkür etti. Ziyarette konuşan DATÜB Başkanı Ziyatdin Kassanov, Türkiye'nin Ahıskalılara en üst seviyede sahip çıktığını                                    söyleyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BaşbakanAhmet Davutoğlu ve Türkiye'nin ilgili bütün kurumlarına teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ukrayna ziyaretinin Ahıskalılar için dönüm noktası olduğunu bildiren Kassanov, "Ukrayna'da çok zor durumda olan ve savaş bölgesinde yaşayan 677 Ahıskalı ailenin hayatı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen yıl Kiev'e yaptığı ziyaretle değişti. O gün Ahıskalı Türkler için tarihte yeni bir sayfa açıldı" şeklinde konuştu.

"GEREKLİ MÜZAKERELERİ YÜRÜTÜYORUZ"

Bülbül ise, Ahıska Türkleri'nin uğradığı 1944 sürgününe dikkat çekerek, parçalanan Ahıskalı Türkler'in DATÜB gibi oluşumlarla birlik içinde olmasının önemli olduğunun altını çizdi. Ahıska Türkleri'nin şartlarının iyileşmesi için Türkiye olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ve yapılan diplomatik ziyaretlerdeki girişimlerini anlatan Bülbül, "Ahıskalı kardeşlerimizin yaşadığı ülkeleri ziyaretimizde soydaşlarımızın sorunlarının çözümü için ilgili ülke yetkilileriyle gerekli müzakereleri yapıyoruz" diye konuştu.

Bülbül, DATÜB üyelerinden Türkiye Burslarına daha nitelikli olan öğrencilerin yönlendirilmesini istedi.

Ziyaretin ardından Bülbül ve DATÜB üyeleri akşam yemeğinde milletvekilleri ile buluştu. Yemekli toplantıya TBMM İdare Amiri Salim Usluİstanbul milletvekilleri Feyzullah Kıyıklıkve Tülay Kaynarca ile eski milletvekillerinden Agah Kafkas ve Nevzat Pakdil katıldı. -ANKARA

Ajans Ahıska

 
 
 

Ajans Ahıska'yı Facebookta Beğenebilirsiniz: