CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, “CHP iktidarında Ahıska Türklerinin dönüş konusu, vatandaşlık hakları ve diğer hususlar dış politikamızın önceliklerinden birini teşkil edecektir” dedi.

 

Yılmaz, yaptığı açıklamada, Ahıska Türklerinin, 72 yıl önce doğup büyüdükleri vatanlarından sürgün edilişini büyük bir üzüntüyle andıklarını belirtti. Yılmaz, “Binlerce insanın ırkçı ve faşist anlayışla ölümüne yol açan sürgün kararını kınıyoruz. Hala Orta Asya, Kafkasya ve Rusya’nın çeşitli kentlerine dağılmış vatan hasretiyle yanan Türk kardeşlerimizin anavatanlarına dönmeleri en büyük arzumuzdur” dedi.

 

"TARİHE KARA LEKE OLARAK GEÇEN BU AYIBIN..."

Hükümetin, milyonlarca Suriyeli mülteciye kaplarını açarken, sıra Ahıska Türklerine gelince işi ağırdan almasının kabul edilemeyeceğini ifade eden Yılmaz, “CHP iktidarında Ahıska Türklerinin dönüş konusu, vatandaşlık hakları ve diğer hususlar dış politikamızın önceliklerinden birini teşkil edecektir. Parçalanmış hayatlar, solan umutlar, insanlık adına utanç verici sürgün hikayeleri artık son bulsun. Tarihe bir kara leke olarak geçen bu ayıbın ortadan kaldırılması için atılacak her türlü adımın destekçisi olacağız” dedi.

 

 

CHP Grup Toplantısında konuşan:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,

 

Ahıska Türklerinin Ahıska'dan sürgün edilişinin 72. yılı olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, "Hiç kimse kendi topraklarından sürülmek istemez. Oralardan kimse ayrılmak istemez. Ahıska Türklerini de sakın unuttuğumuzu sanmasınlar, yüreğimiz onlarla birlikte" dedi.