Bursa'da yaşayan Ahıska Türkleri, terör örgütünün Hakkaride güvenlik güçlerine yönelik saldırılarını protesto etti.

Geçtiğimiz günlerde: Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun olduğu bölgeye bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 10 asker ve 8 vatandaşımız şehit olmuştur. 11'i asker, toplam 27 yaralımız vardı.

 

Bursada Sürgüne Uğramış Ahıska Türklerinin Haklarını Koruma Merkezinde biraraya gelen Ahıska Türkleri  ellerinde Türk bayraklarıyla bölücü terör örgütüne tepki gösterdi. Grup üyeleri "Vatan sana canım feda" ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" görüşlerini haykırarak:

Paşa Alihandan Yetkililere Ulaştırmalarını istedikleri dileklerini şöyle dile getirdiler::

Bursada yaşayan Ahıskalı gençler olarak Türkiye'de  Devletimizin her an yanında olduklarını, Devletimizin isteğiyle her an bu mücadelede gönüllü olarak yer almak istediklerini belirttiler.

 

Şehitlere rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileyen Ahıskalılar, "Şehitlerin yakınları bizim yakınlarımızdır. Şehitler de bizim kardeşlerimizdir. Biz Ahıska Türkleri olarak Türkiye'de yaşanan terör olaylarını kınıyoruz. Devletimizin terörle mücadele konusunda her zaman gönüllü olarak desdek vermeye hazırız dediler.

Yine Türkiyede yaşamını sürdüren Ahıska Türklerinden Elhan Bayraktar Cumhurbaşkanımıza seslenerek: Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak istediğini ve Bu şanlı ülkenin vatandaşı olarak vatan için şehit olmak istediğini sosyal medya adresinden dile getirdi.