Ajans Ahıska'yı Facebookta Beğenebilirsiniz:

 

ANKARA

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) BaşkanıZiyattin Kassanov ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Çankaya Köşkündeki görüşme, Yurt dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) desteğiyle, "Kapasite Geliştirme Programı" çerçevesinde gerçekleşti.

Görüşmede Akdoğan, Türkiye'nin Ahıskalı soydaşlarına her türlü desteği verdiğini ve bundan sonra da bu desteğini sürdüreceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'daki iç savaş ortasında kalan Ahıskalı soydaşların Türkiye'ye getirildiğini anımsatan Akdoğan, YTB'nin de Ahıskalı öğrencilerin eğitimine önemli destek verdiğini belirtti.

Akdoğan, Türkiye'nin dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşına ve soydaşına sahip çıktığını, Kapasite Geliştirme Programı'nın Ahıskalı soydaşlar için önemli bir rehber olacağını kaydetti.

DATÜB Başkanı Kassanov da Akdoğan'a teşekkür ederek, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm Türk yetkililerin, Ahıskalılara sahip çıktığını bildirdi.

Muhabir: İlkay Guder/ AA

Ajans Ahıska

Ajans Ahıska'yı Facebookta Beğenebilirsiniz: