Bursa’da yaşayan Ahıskalılar, Gürsu Belediye Düğün Salonunda bir araya geldi. Tüm Ahıskalılar Sosyal ve İktisadi İşbirliği ve Yardımlaşma Derneği (TASİAD) tarafından düzenlenen ‘şehitleri anma ve bayramlaşma programı’, şehitler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Şehitler için Kur’an-ı Kerim ve mevlit okutulan programda vatanı için görev yapan polis ve askerlere dua edildi. Ayrıca şehitliği ve vatanın önemini anlatan şiirler okundu.

AHISKA VE AMERİKA’DAKİ AHISKALALARLA CANLI BAĞLANTI YAPILDI

Kurban Bayramında Ahıska’ya ziyarete giden Ardahan’daki Ahıska Derneğinin üyeleri ile canlı bağlantı gerçekleştirildi. Ahıska’nın görüntüleri de vatan hasreti çeken Bursa’daki Ahıskalılara izlettirildi. Ardından Amerika’daki Ahıskalırla görüntülü bağlantı kuruldu. Amerika’daki Ahıskalılar, tüm İslam aleminin ve Bursa’daki Ahıskalıların bayramını tebrik etti. 

TASİAD Başkanı Hamidullah Mürsel, Ramazan Bayramında yine bir araya gelerek türkülerle eğlendiklerini hatırlatarak, “Bugün yine bir bayramdayız ama bu bayramımız biraz buruk. Çünkü son 2 ayda 100’den fazla aslan gibi vatan evladı şehit oldu. Şehitlerimiz anısına bugün müzikli bir program olmayacak. Allah onlara rahmet eylesin, kederli ailelerine de başsağlığı diliyoruz.” dedi. 

Ahıskaların uzun yıllardır vatandan uzak kaldığını hatırlatan Mürsel, “Vatansızlığın ne demek olduğunu çok iyi bilen bir millettir Ahıskalılar. Onun için bu vatan için şehit olan, canını veren şehitlerimizi belki herkes sever ama biz daha fazla seviyoruz. Bugün arzu ettik ki şehitlerimiz için Kur’an okuyalım, mevlit okuyalım.” diye konuştu. 

Programın sonunda davetlilere Ahıska’ya özgü pilav ikram edildi.