Orta Asya’dan Kafkasya’ya Kültür Yolculuğu” projesi kapsamında Türkiye’ye gelen Ahıskalı öğrenciler, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB)’yi ziyaret ederek, YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül ile bir araya geldi. Görüşmede konuşan Bülbül, Ahıskalıların çektikleri sıkıntıların altını çizerek, YTB’nin faaliyetlerini anlattı. FETÖ hakkında da uyarılarda bulunan Bülbül, “FETÖ’ye karşı dünyayı uyarmak bir vebal. Bu vebalin altında kalmamak için tüm dünyayı uyarıyoruz” dedi.

Ahıskalıların özel ve çalışkan insanlar olduklarını belirten Başkan Bülbül, bulundukları yerlerde kendilerinden söz ettirdiklerine dikkat çekti. Ahıskalıların çektikleri sıkıntıları dile getiren Bülbül, YTB’nin bu sıkıntıların unutulması için çalıştığını kaydetti. Yeni dönemde Ahıska için her şeyin güzel olacağını aktaran Bülbül, “Bizler sizlerin yanında olmak için çalışma yapıyoruz. Nerede bir vatandaşımız varsa yardım ediyoruz. Yurtdışında bulunan vatandaşlarımız için çalışmalar yürütüyoruz. Ahıskalılar 10 kadar ülkede yaşıyor. Bizler oralardaki desteklerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

 Ahıska Türkleri bizim bir parçamız

Dil, din, ırk ve kimliğin korunmasının önemini vurgulayan Bülbül, “İnsanlar dinlerini kaybederse diğer unsurlar da yok olur. Aidiyetleri zayıflar. Bu yüzden din kimliği çok önemli. Ahıska Türkleri bizim gerçekten bir parçamız. Ahıska’yı ziyaret ettiğimde sıkıntıları gördüm. Orada yetkililerle görüştüm. Ahıskalıların ihtiyaçlarını dile getirdim. Beni üzen oradaki insanların yaşlı olmasıydı. ‘Buraya geçleri getirmeliyiz’ diye düşündük. Daha önce yapmadığımız şeyi yaptık. ‘Ahıska’ya, Kazakistan’dan, Azerbaycan’dan ve diğer bölge ülkelerinden gençler getirelim’ dedik. Çok önemli çünkü onlar orada daha etkin olabilirler. Onlar orada pek çok çözüme katkıda bulunacaklar. Yaşadığınız ülkelerde etkin olabilmeniz için üniversiteler çok önemli. Bizim amacımız sizleri bulunduğunuz ülkelerde güçlendirmek. Elbette Türkiye’ye gelmelisiniz. Fakat aynı zamanda da yerinde çalışma yürütmek çok önemlidir” dedi.

İnsanlık adına tecrübelerimizi paylaşıyoruz

Türkiye’nin yürüyüşünü durdurmak için çeşitli şer odaklarının kampanyalar yürüttüğünü anlatan Başkan Bülbül, “Bir taraftan DAEŞ üzerinden, bir taraftan da PKK üzerinden kampanyalar yürütülüyor. Bunlarla karşı karşıyayız. DAEŞ ve PKK’ya karşı Allah’ın izni ile Türkiye gereğini yapar. Fakat hain sizin içinizdense, evin içindense bu konuda yapılacaklar zor. FETÖ, küresel şer odaklarının maşası olarak yıllarca beklemiş. Böyle bir mekanizmayla karşı karşıyayız. Sizin geldiğiniz ülkelerde de son derece örgütlüler. Bu konuda dikkatli olmalıyız. Türkiye artık bunun farkında. Fakat bu büyük tehdit sizler için devam ediyor. Dünyayı FETÖ’ye karşı uyarmak bir vebal. Biz bu vebalin altında kalmamak için dünyayı uyarıyoruz. İnsanlık adına tecrübelerimizi paylaşıyoruz” uyarılarında bulundu.

Heyet, programın sonunda ise Başkan Bülbül’e, Dünya Kickboks Şampiyonu Ahıskalı İsa Mambetov’un fotoğrafını hediye etti. 

 

Kaynak: YTB

fotoğraflar: