YAKUP BAKAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Davutoğlu'nun koordinasyonunda Ukrayna'dan getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkü ailelerin çocuklarına, Türkiye'ye uyum sağlamaları ve eğitim öğretim sistemine dahil olabilmeleri için okuma yazma kursu veriliyor.

Ajans Ahıska'yı Facebookta Beğenebilirsiniz: 

Ukrayna'dan geçen ay Türkiye'ye getirilerek Üzümlü'de kendileri için hazırlanan konutlara yerleştirilen ikinci kafile Ahıska Türkü 177 kişilik 35 ailenin çocuklarına, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce okul öncesi Türkçe okuma ve yazma öğretilmesi amacıyla kurs açıldı.

Okul çağında olduğu tespit edilen ya da Ukrayna'da okula giden Ahıskalı çocukları kapsayan kursa, 25'i ilkokul, 14'ü ortaokul ve lise çağında 39 öğrenci katıldı.

Öğrencilerin kitap ve kırtasiye malzemesi ihtiyaçlarının Üzümlü Kaymakamlığınca karşılandığı kursta, çocukların Türkçe okuma yazmasının yanı sıra rahat konuşabilmesi amaçlanıyor.

"Gelecek yıl eğitim öğretime başlayacaklar"

Kaymakam Fatih Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ahıskalı çocukların eğitim öğretim sistemine dahil olabilmesi için Türkçe kursları düzenlediklerini belirtti.

Ajans Ahıska'yı Facebookta Beğenebilirsiniz:

 

 

Öğrencilerin alacakları ön eğitimle Türkiye'de okul hayatına başlayacağını ifade eden Acar, şunları söyledi: 

"Şu anda 25 ilkokul, 14 ortaokul ve lise dengi öğrencimizin Türkçe okuma yazma kursu devam ediyor. İnşallah yeni gelecek Ahıskalı vatandaşlarımızın çocuklarına da en kısa zamanda okuma yazma kurslarını vererek, onları eğitim öğretim hayatlarına başlatacağız. Eğitim öğretime başlatmadan önce çocuklarımıza okulda gerekli olacak kalem, defter, çanta kitap gibi tüm kırtasiye malzemelerini biz karşılıyoruz. Okuma yazma kurslarının bitmesinin ardından onları, Üzümlülü öğrenci ve öğretmenleriyle buluşturacağız. Yazın okuma yazma kursları devam edecek. Gelecek eğitim öğretim yılında bütün Ahıskalı çocuklarımız okullarında öğrenime başlayacak."

 




{C}

 

 

Ahıska Türkü 15 yaşındaki Muhammet Mehmetli ise kurs sayesinde Türkçeyi daha iyi öğrenmeye başladıklarını ifade ederek, "Türkçeyi Ukrayna'da çok iyi bilmiyorduk. Buradaki kursa gelerek daha iyi öğrenmeye başladık. İnşallah kursun ardından okulumuza da başlarız. Okula alıştık, öğretmeniz iyi. Her şeyi çok iyi anlatıyor. Her şeyden memnunuz." dedi.