Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Tarafından organize edilen ,Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan ve Rusya bölgelerden toplam 26 Ahıska Türkü imamımız iki aylık süre ile Ankara’da Diyanet İşleri Başkanlığı Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi’nde hizmet içi eğitim kursuna kabul edildi.

12.10.2015Tarihinde kursa başlayan İmamlarımıza eğitim merkezinde tören düzenlendi, törene DATÜB Genel sekreteri Fuat Uçar’ında katıldığı törende, söz alan eğitim şube müdürü Sedat Kocagil, Ahıska Türkü İmamlarımızı Türkiye’de ve eğitim merkezinde görmekten çok memnun olduğumuzu bu iki ay içerisinde verimli bir bilgi tazeleme ve din hizmeti sunma konusunda güzel şeyler öğrenileceğine inanıyorum bu eğitim döneminin hayırlı olmasını diliyorum diyerek sözlerini bitirdi .

Daha sonra söz alan Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel sekreteri Fuat Uçar bizler DATÜB Olarak Dünya’nın değişik ülkelerinden yaşayan Ahıska Türkü halkımızın problemlerine yardımcı olmak için çalışmalar yapmaktayız. En son Ukrayna’ da yaşayan Ahıskalı kardeşlerimizden 677 aileyi Türkiye’ye getiriyoruz çalışmalarımızın sonuna geldik inşallah yakın bir zamanda göç başlayacaktır.

Bu çalışmamızda desteklerini halkımızdan hiçbir zaman esirgemeyen Değerli Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz etmek isteriz. Genel Başkanımız Ziyatdin Kassanov beyin selamlarını getirdim

Datüb olarak eğitim konusuna son derece önem vermekteyiz, bunun içinde İmamlarımızın bilgilerini yenileme, halkımıza daha güzel din hizmeti sunmaları için bu programları yapıyoruz bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Bu güzel hizmeti bizlere sunan Diyanet İşleri Başkanlığı’na Diyanet Vakfına Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Bodur beye Eğitim merkezi Şube Müdürü Sedat Kocagil beye Eğitim görevlilerine şükranlarımızı bildiriniz.

 Bu eğitim hizmetinin hayırlı olmasını diliyorum diyerek sözlerini tamamladıktan sonra söz alan Diyanet işleri Bakanlığı Dış ilişkiler daire Başkanlığı’ndan İsmail Özkan ise Başkanlığımız Ahıska Türlerine her zaman yardımcı olduğunu bundan sonrada talepler oldukça yardımcı olmaya devam edeceğini bildirerek, bu eğitim döneminin hayırlı olmasını diliyorum diyerek program sona ermiştir.

 

Haberle ilgili resimler için tıklayınız: 

 

share buttons

 

Ajans Ahıska'yı Facebookta Beğenebilirsiniz:

 

Yeni Yazılardan Haberdar Olmak İstermisiniz? :

e-maili’inizi kutuya yazıp Göndere basın. AjansAhıska e-Bülten