ERZİNCAN  AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkü ailelerin çocukları, Türkiye'de ilk defa karne almanın mutluluğunu yaşadı.

Ahıska Türklerinden ilçede eğitim gören 51 ilkokul, 30 ortaokul ve 1 lise öğrencisi, öz vatanlarında ilk karnelerini aldı. Üzümlü Nusret Yılmaz İlkokulunda eğitim gören öğrenciler aldıkları karnelerini heyecanla inceledi. Çocukların heyecanına ortak olan bazı veliler, fotoğraf çekerek bu anları ölümsüzleştirdi.

AA muhabirine açıklama yapan Üzümlü Nusret Yılmaz İlkokulu Müdürü Harun Yeşilbağ, Ahıskalı öğrencilerin eğitim ve öğretimleri için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti. Yeşilbağ, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz okula ilk geldiklerinde bayağı bir tedirgin durumda idiler. Bir korku ve endişeleri vardı ama kısa zamanda öğretmenlerimizin ve diğer personelimizin grup çalışmasıyla bu olumsuzlukları yendiler. Çok kısa bir zamanda diğer çocuklarla kaynaştılar. Sanki burada yıllardan beri kalıyormuş gibi bir hava esti. Çocuklarla kaynaştıkları gibi derslere de çevreye de alıştılar ve uyum sağlayıp başarılı oldular. Şu anda da çocuklarımızdan çok memnunuz."

 

Aylin Elisova, okuldan çok memnun olduğunu söyleyerek, "Biz Türkiye'ye geldik ve yeni evlerimiz oldu. Okulda da öğretmenlerimiz çok güzel ders anlatıyorlar. Biz de ödevlerimizi yapıyoruz. Şimdi öğretmenimiz bize karne verdi. Biz çok mutluyuz. Derslerimiz bitti ve şimdi tatil zamanı." dedi.

Hayat Reyivo da "Okulumuz çok güzel, arkadaşlarımız çok iyi. Karnemizi aldık, derslerimiz iyi çıktı." diye konuştu.