IHA

Almanya Federal Meclisi’nin 1915 olaylarını soykırım olarak niteleyen kararına bir tepki de Manisa’nın Kırkağaç ilçesindeki Ahıska Türkleri Kültür ve eğitim Derneği’nden geldi.


Ahıska Türkleri olarak bu kararı utanç verici bulduklarını ifade eden Dernek Başkanı Muhammet Demirci, Almanya’yı kınadıklarını söyledi.

 


Demirci, “Meşru bir tartışma konusu olduğu Avrupa hukuku içtihadına girmiş 1915 olayları hakkında Alman Federal Parlamentosu’nun 2 Haziran 2016 tarihinde aldığı karar, anılan kurumun itibarı bakımından utanç vericidir.

 

Ahıska Türkleri Kültür ve Eğitim Derneği olarak Almanya’nın kabul ettiği, ’Ermeni Soykırım Yalanı’ yasa tasarısını kınıyoruz! 1944’te Ruslar tarafından sürülen neredeyse 50 bini yolda trenlerde ölen 150 bin Ahıska Türk’ü, Kazakistan, Kırgızistan, İnguş, Rusya gibi farklı bölgelerde hala vatanlarından uzaklarda ikinci sınıf insan muamelesi görmekte olduğu halde dünya kamuoyunda neredeyse hiç yer tutmazken, hiçbir belge veya bulguyla kanıtlanamamış bir soykırım yalanını tüm dünya sürekli konuşuyor. Birinci Savaşı sırasında müttefik bir ülke olan Almanya dahi bugün bu iğrenç yalanı kabul ederek ülkemizin karşısında yer almıştır. Ermeni soykırımı yalanını ve Almanya’nın yersiz kararını kınıyoruz.” dedi.