Rusların 71 yıl önce vatanlarından Orta Asya'ya sürdüğü ve zamanla farklı ülkelere göç etmek zorunda kalan Ahıska Türklerinden 121 aile, 2015'in son günlerinde getirildikleri Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde yeni yıla umutla girmenin heyecanını yaşıyor. 

Yıllarca "vatan" olarak sahiplenebilecekleri topraklarda, kalıcı bir yaşam kurma hayali kuran Ahıska Türkleri, yeni yılla Türkiye'de bu hayallerine kavuşmayı umut ediyor.   

Eşi ve üç çocuğuyla Üzümlü'ye göç eden 40 yaşındaki Tasim Sayfulov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni yılın kendileri açısından umut dolu olduğunu ifade etti. 

Yeni yıldan en büyük beklentilerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı olduğunu dile getiren Sayfulov, şunları söyledi: 

"Yeni yıldan beklentimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin kimliğini almak, vatan sahibi olmak. Vatandaşlık alıp Türkiye'de devamlı yaşamak. Biz bir vatan sahibi olduk. Bugüne kadar 70 senedir bizim dedelerimiz vatansız olarak Rusya'da zulüm altında yaşadılar. Türkiye'de olmaktan dolayı biz çok mutluyuz. Çocuklarımızı okutmak istiyoruz. Okullarda okusunlar. Bir an önce kendimize iş bulup eve ekmek getirmek, çalışmak istiyoruz. Yani normal hayat yaşamak istiyoruz."

Sayfulov, Türkiye'nin güçlü bir devlet olduğunu ve bu beklentilerini burada gerçekleştireceklerini belirterek, "Yeni yıldan umutluyuz. Her şeyimiz 2016 yılında çok güzel olacak. Türkiye bize bakacak, iş izni verecek ve biz çalışıp evimize ekmek getireceğiz. Bunların olacağına inanıyoruz. Türkiye, devlet olarak şu anda bütün devletlerin içinde en güçlü devlet. Türkiye bu beklentilerimizi yapar, ben buna eminim" dedi.

Nazokat Muradova da Türkiye'de bulundukları için yeni yıldan umutlu olduklarını ifade ederek, huzurlu ve mutlu geçmesini dilediği yeni yılda, eşinin iş bulup çalışması, çocuklarının ise okula gitmesini umut ettiğini dile getirdi. 

Kaynak : AA