Sonunda Türkiye vatandaşlığına geçecekleri için çok mutlu olduklarını belirten Ahıska Türkleri, siyasi malzeme konusu yapılmalarına üzülüyor.

"Bazı siyasetçiler bizi siyaset malzemesi yapmasın" diyen Dünya Ahıska Türkleri Birliği Bursa Şubesi Başkanı Paşa Alihan, “Türkiye’de 120 bin Ahıska Türk'ü yaşıyor. Bunlardan 100 bini vatandaşlık aldı. Türk vatandaşlığına geçmeyen 20 bin kişi var. Son bakanlar kurulunda Ahıska Türklerine vatandaşlık verilmesi onaylandı. Kimlik sahibi olmayan 20 bin Ahıska Türk'ü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olacak. Bunun için sadece cumhurbaşkanımızın onayını bekliyoruz. İnşallah en kısa zamanda onay verilir ve 20 bin kardeşimiz kimliklerine kavuşur. Böylece Türkiye’de kimliği olmayan Ahıska Türk'ü kalmaz" dedi.

 

 

 

 

 

Türkiye’de toplam 120 bin Ahıska Türkü yaşadığını, bunların 60 bininin Bursa’da ikamet ettiğini anlatan Alihan, "Biz kimliğimize kavuşacağımız için çok sevinçliyiz. Çünkü biz bugünleri yıllardır özlemle bekliyoruz. Biz Türkiye’den ayrılalı 183 yıl oldu. Biz her zaman Türkiye vatandaşı kimliğini yüreğimizde saklıyoruz. Ama bazı siyasetçiler bizi kullanıyor. Bizi siyaset malzemesi yapıp çamur atıyorlar. Onlara verildi, bunlara niye verilmiyor diyorlar. Bugün Suriyelilere kimlik veriliyorsa, Türkiye 1915’de İsrail’den gelenlere de kimlik verdi. Sonra 1917’de Rusya’dan gelenlere kimlik verildi. Türkiye yetim babasıdır. Bazı siyasetçiler bizi malzeme yapıp kullanmasın” diye konuştu.

 

Kimliklerine kavuşacakları günü sabırsızlıkla bekleyen Ahıska Türkleri, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçip kimliklerimizi alacağımız gün bizim düğünümüz olacak. Biz yıllardır bunun hayaliyle yanıp tutuşuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nden Allah razı olsun” şeklinde konuştu.
 

Burak Türker  İHA