Ajans Ahıska'yı Facebookta Beğenebilirsiniz:

 
ERZİNCAN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, yeni memleketlerindeki ilk cuma namazını kıldı.

 

Üzümlü'de iskan edilen Ahıska Türklerinden 121 aile, 2015'in son günlerinde getirildikleri Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde yeni yılın ilk cumasını karşılamanın heyecanını yaşadı. 

 

Üzümlü'de TOKİ tarafından yaptırılan konutlara yerleştirilen Ahıska Türkleri, yeni yaşamlarındaki ilk cuma namazını da konut projesi kapsamında yaptırılan camide kıldı. Üzümlü Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüs ve kendi imkanlarıyla camiye gelen Ahıska Türkleri, cuma namazı için saf tuttu. 

 

Namaz öncesi Üzümlü İlçe Müftüsü Adem Karadeniz tarafından verilen vaazı dinleyen Ahıskalılar, "öz vatan" olarak niteledikleri Türkiye'de ilk cuma namazını kılmanın mutluluğu ve heyecanını yaşadı.  

 

Ahıska Türklerinden 89 yaşındaki Nuriev İlimder, namaz sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir cuma akşamı geldikleri yeni yurtlarında ilk cuma namazını kıldıklarını belirtti. İlimder, Türkiye'ye gelmelerine yardımcı olan yetkililere teşekkür ederek, "Allah Müslüman halkına her yerde yardım etsin. Biz sizlerden razıyız, Allah da razı olsun" diye konuştu.

 

Vahid Mirza ise ilk cuma namazında büyük bir heyecan yaşadıklarını ifade ederek, "Bugün bayram günümüz. Allah razı olsun kaymakamımız ve diğer görevliler otobüs vererek bizi cumaya getirdiler. Çok sıcak karşılandık burada. İlk defa böyle camide müftülerle cuma namazı kıldık. Bu bize büyük bir heyecan verdi ve duygulandık. Allah razı olsun" dedi.

 

Namazın sonunda yapılan duaların ardından cuma tebriği yapıldı. Sıraya geçen cemaat birbirinin cumasını kutladı.