Türkiyeden, Kırgızıstana,Abd ye birçok yerde yaşayan  Ahıska Türkleri Darbe Teşebbüsüne Tepki Gösterdi ve Devletimizin Yanında olduklarını dile getirdi 

 

 

Datüb:

İSTANBUL (AA) - Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Başkanı Ziyatdin Kassanov, terör örgütü FETÖ mensuplarının darbe girişimine tepki gösterdi.

 

Kassanov, yaptığı açıklamada, Dünya Ahıska Türkleri Birliği olarak millete karşı girişilen alçakça kalkışmayı kınadıklarını belirtti.

Türkiye'yi diz çöktürmek isteyenlerin bunu asla başaramayacaklarını aktaran Kassanov, şunları kaydetti:

''Ahıska Türkleri olarak dünyanın değişik ülkelerinde yaşayan halkımızla beraber devletimizin ve ferasetli devlet adamı Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olduğumuzu beyan ederiz. Allah bir daha ülkemize böyle utanç verici, vatanımıza ihanet edenlere fırsat vermesin. Minnettar olduğumuz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.''

Erzincan:

Ahıska Türkleri, ellerine aldıkları Türk Bayrakları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanve Başbakan Binali Yıldırım fotoğraflarıyla yerleşim alanlarında toplanarak, "Şehitler ölmez vatan bölünmez ve vatan sana canım feda" sloganları ile darbe girişimini protesto etti, vatanın birlik beraberliği ve şehitler için toplu dua ettiler.

Topluluk adına konuşan Ahıska Türkleri Üzümlü temsilcisi Vahid Mirza, her zaman Türk milleti ile birlikte olacaklarını söyledi.

Elinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafı bulunan 6 yaşındaki Mikail Rüştü, İstiklal Marşı'nı okudu, program tekbir ve slogan eşliğinde sona erdi.

Ahıska Türklerinden Sait Milazov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her zamanTürkiye'nin yanında olduklarını belirtti.

Ahıska Türkleri olarak her zaman vatanlarının yanlarında olduklarını belirten Milazov, şunları kaydetti: 

"Kendilerini tankların altına atan, korkusuzca teröre karşı çıkıp şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyoruz. Biz vatanımız ve bayrağımızın her zaman emrindeyiz. Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Ona uzun ömürler diliyoruz. Bu vatanı sevmek lazım. Herkes bilsin ki Üzümlü ilçesinde yaşayan Ahıska Türkleri bu vatanın yanında ve her zaman da olacak. Biz bu süreci duyduğumuzda çok üzüldük. İki gündür gece gündüz demeden kapıdayız, milletimizle beraber olduk. Ağlıyoruz, sızlıyoruz ki bu güzel vatan bozulmasın. Vatanı bilmeyenler önce vatanı öğrensinler. Buradan bütün İstanbulAnkara,İzmir'e sesleniyoruz ki biz sizin yanınızdayız. Sizinle gurur duyuyoruz. Sizin yaptıklarınızı başka millet yapamaz."

Fahrettin Ahmet ise Türkiye için dua edip iki gündür uyumadıklarını belirterek, "Biz iki gündür vatanımızı yıkmak isteyenlere karşı uyumuyoruz, namazlar kılıp dualar ediyoruz ki hainlerin yaptığı oyunlar bozulsun. Hiçbir zaman devletimiz zeval görmesin, vatanımız yaşasın. Vatanda yaşayanlar için biz canımızı veririz. Vatanımızı devirmek isteyenlerin yolu izi kapansın." dedi.

 

Bursa:

İnegöl Ahıska Türkleri dernek başkanı Mehmet Taş açıklamsına göre Dernek lokalinde Bursa milletvekilimiz sayın Hüseyin Şahin beyinde katılımıyla hem çalışmasını yürüttüğü vatandaşlık meselesiyle ilgili bilgilendirme yaptıklarını hemde  darbe girişiminde bulunan vatan hainlerini lanetlediklerini söyledi.

 

Kırgızistan

Kırgızistan daki Ahıskalılarda türkiye büyükelçiliğine gelerek devletimizin yanında olduklarını dile getirdiler.

Türkiyenin birçok yerinde yaşayan Ahıska Türkleri tepkilerini dile getirdiler.

 

Bizlerde:

 

"Yüce Türk milletimizin iradesine karşı düzenlenen, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek bu girişimi şiddet ve nefretle kınıyoruz

Ajans Ahıska