Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı nedeniyle şehitler için dua etiler.


Ahıska Türkleri ve ilçe vatandaşları, Çarşı Camisinde sabah namazında bir araya geldiler. Programa İlçe Kaymakamı Fatih Acar, Belediye Başkanı Ahmet Sazlı da katıldı. Düzenlenen programda din görevlileri tarafından Kuran-ı Kerim okunup ardından sabah namazı kılındı. Namazın ardından Üzümlü İlçe Müftüsü Adem Karadeniz, katılımcılara Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı ile ilgili bilgiler verip ardından topluca şehitleri için ve ülkenin birlik ve beraberliği için dualar edildi.

İlçe Müftüsü Adem Karadeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale şehitlerini anmak ve ülkenin birlik ve beraberliği için dua etmek amacı ile programı düzenlediklerini belirterek, "18 Mart 1915 yılında Çanakkale'de şehit olan, bu cennet vatanı bize bırakan aziz şehitlerimizi anmak üzere onları dualarla yad etmek için Diyanet İşleri     Başkanlığımızca Türkiye genelinde bütün il ve ilçelerde bir program düzenlendi. Biz de Üzümlü ilçemizde Ahıskalı kardeşlerimizle bir araya gelerek şehitlerimizin ruhu için Kuranokuduk, dua ettik. Programa Üzümlü halkımız ve Ahıskalı kardeşlerimiz yoğun ilgi gösterdiler. Camimiz doldu. Hep beraber şehitlerimiz için, dualar yaptık. Ülkemizin birlik ve beraberliği için dualarımızı zikir ettik." dedi.

 

 




{C}{C}